Monday, January 5, 2009

Egyik újévi

...nem fogadalmam, de elhatározásom az volt, hogy mikor olyan helyzet adódik, amit inkább elodáznék, hátha megcsinálja valaki más, valamikor máskor - akkor azt igenis megteszem. Ezek általában nem nagy dolgok, de például olyan nehezen szánom rá magam olyasmire, hogy elmenjek megméretni valahol a hűtőfolyadék fagyási pontját. Már csak azért is nehezen, mert egyrészt nem tudom, hol kell ezt méretni, másrészt meg olyan nehéz észben tartani azt, hogy Gefrierpunktsmessung des Kühlwassers. Egyszerűen keverednek össze a betűk, mikor hangosan ki kell mondani. De mikor nekiindultam, és sorba kérdeztem a benzinkútakat, végül egy autósműhelyben ingyen megmérték nekem. És azért jó érzés, hogy nem Tibinek kell még ezzel is foglalkozni.
Másrészt pedig - de ez már más téma - ez a sok, pihepuha, gyönyörű hó...nem lehet betelni vele. Hihetetlen, mennyire hatással vannak az emberek jókedvére az ilyen külsődleges dolgok. Ami szép, az szép, és nekem nagy szükségem van az ilyesmire. Amúgy, a szánkóink Magyarországon maradtak, de tegnap valaki ígért nekünk egyet, mert ők már nem használják, és pont az előbb be is csengetett és elhozta nekünk. Pedig nem volt muszáj megtennie, mégsem halogatta... s ezzel óriási örömet szerzett három kis lánykának, akik már itt toporognak, hogy menjek húzgálni őket, úgyhogy bocs, de hív a kötelesség. :)

3 comments:

Both Erika said...

majd kérek szánkós képeket is. Jó nektek, én is úgy várok egy kis havat :)

Anonymous said...

épp ebben a helyzetben vagyunk(voltunk) mi is...tavaly télen itt Debrecenben nem sok havat láttunk, hát idénre sem hozta el G. a szánkót(azt hittük itt nincs is tél:)))De mára már egész jó kis hó hullott, és a kapuban várt a szomszédkislány szánkóstól, mikor jöttem a munkából,hogy Áron kijöhet-e?!...már hogyne mehetett volna, hisz hetek óta fújja, hogy de jó lenne egy kis hó, egy kis szánkózás...úgy hogy kimentek, és a 2 apuka volt felváltva a "rénszarvas":)))NAGY VOLT AZ ÖRÖM:)))
El tudom képzelni nálatok is milyen öröm volt:)))

amilgade said...

Tegnap pont én is havat kértem! Ma megkaptuk. ;-) Csak még szánkónk nincs! :D