Tuesday, October 8, 2013
Tökjó.
Ma vettem egy kicsi hokkaido tököt, megpucoltam, kikapartam a magvait, majd apró darabokra vágtam. Utána vettem négy szem krumplit, megpucoltam, darabokra vágtam. Felolvasztottam egy kis vajat, majd pirítottam rajta apróravágott hagymát, kevés fokhagymát, utána rátettem és kicsit kevergettem a tök- valamint krumplidarabkákat. Mindezt felöntöttem bőven, de azért nem nagyon bőven, - vízzel. Sóztam, borsoztam. Mikor minden megpuhult, botmixerrel pürésítettem az egészet. Ezzel kész is lett életem első töklevese! A finnyás társaság miatt ugyan nem mertem mással is ízesíteni, de az én levesembe facsartam néhány csepp citromot, öntöttem egy kis tejszínt, aprítottam némi petrezselymet, s ki tudja...legközelebb fogok pirítani hozzá tán néhány tökmagot is. ..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
8 comments:
finom, és guszta
sőt zsálya és rozmaring is kipróbálható bele
máskor meg narancs és sárgarépa (gyömbérrel)
jaj nagyon sütőtökrajongó vagyok
Finom!!!!!
Az erdőtöket irigylem....
Naaaaaaagyon jó.....Jó étvágyat hozzá az egész családnak:)
Én is múlt héten készítettem el az idei első adagot, mindenkinek bejött, talán Larának a legjobban:) és úgy ettük, ahogy a te adagod volt, csak kakukkfűvel készült petrezselyem helyett. Úgyhogy jöhet jövőhéten a repeta:)
Én még nem csináltam sose töklevest, de ahogy leírtad, nagyon finom lehet!!! :o)
szépek a képek, jó recept, köszi!
én hokkaidóból főzeléket csináltam már vagy életemben 2x-3x párolt vagy sült marhahúshoz, de sztem pulykához is illik...hájastul reszeltem le(így volt kórházi menüben is, ahol először ettem Lili születése után :)) s annyira szuper látni benne azt a gyönyörű színt, ami a héján visszaköszönt :)
tökmag is nagyon illik a leveshez mindenképp!
fokhagymás - gyömbérest próbáld ki. valami csoda. (tejszínnel gazdagítva!)
az az első fénykép pedig...!
Köszi! :)
Post a Comment