Friday, November 17, 2023

November.

Ma reggel elővettem és leporoltam a fényképezőgépemet, majd elindultam az erdőbe. Szeretem a novembert, az ideit különösképpen, mert ez a dísztelenség jobban megérinti a szívemet, mint bármilyen lélegzetelállító pompa. A szürke égbolt, a csupasz ágak, a sáros ösvények, a tócsák, nedves avar, a szelíd, alig érezhetően és hallhatóan eleredő eső összhangban van az én belső, személyes novemberemmel, ahol rendben van, hogy visszafogottabb vagyok, csendesebb, s hogy siettetés nélkül elviselem azt, ami nehéz, ami hiányzik. Elindultam, figyelmet szentelve - a kamera csodálatos eszköz - az útszélen található egyszerű szépségeknek, melyen nem elállítják, hanem visszaadják, tudatossá teszik a lélegzetemet. Ki- és belélegzek. Élek. 

Kiérve az erdőből a pékség fele vettem az utamat. Éhes voltam. Rendeltem egy vajas perecet, egy csésze kávét, egy pohár narancslevet. S mielőtt hazaindultam volna elkezdeni a munkanapot, nyugodtan megreggeliztem. 
Másnak semmiségnek tűnhet. Egy séta, majd reggeli a faluban. Nekem, itt és ma: bátorságpróba. Vigasztalódás. Egyszerű szavak keresgélése, hogy kifejezzek valamit, ami bonyolult és amire tulajdonképpen nincsenek is szavak.

11 comments:

Anonymous said...

Csodálatos. A képek. Az írásod. A hangulat ami árad a sorokból.
Itt is veled együttérzek, Márta. Sajnálom nagyon.
Piroska

Katalin said...

és meseszépek a fotóid

Éva said...

"...ez a dísztelenség jobban megérinti a szívemet, mint bármilyen lélegzetelállító pompa."
Én is így vagyok ezzel. Szépek a képek, szép az írás, újra örömmel voltam itt.

Katalin said...

Sokat gondolok rád...pl. mikor sétálni megyek a hegyoldalba....
ma hazafelé is ezen a posztodon gondolkoztam, eszembe jutott: szokatlan lehet neked újra magányos sétákat tenned a rendszeres kutyás baktatás után...talán a legnehezebb a megszokott cselekvéseinkből elengedni....és ezt is olyan szépen tudod, méltósággal, tisztelettel, sok sok sok szeretettel

Katalin said...

és még annyit: sose feledd, a blogod összes olvasója (is) ott van veled minden sétádon

márta said...

💙

Anonymous said...

Ez így igaz!❤

Aritha V. said...

Brave you. This holds significant meaning. It signifies your presence, not just a pursuit but a state of being. And that, for now, is sufficient. Being alive.

I've never mustered the courage to grab a coffee at the nearby restaurant after my early morningwalk in the forest. You inspire me. Perhaps, one day, I'll gather the courage to give it a try as well.

xxx lieve groet,
Aritha

márta said...

☕💙

Klári B said...

De jó fotók! Márta, ölellek szeretettel, erős, kláris öleléssel!

Legales said...

Thank you for being a reliable source of inspiration in the online space.