Saturday, August 8, 2009

Hát ezt is


megértük...Mármint Enikő iskolakezdését. Errefelé nagy népünnepély van ilyenkor és legfontosabb momentuma az ún. Zuckertüte ünnepélyes átadása a kis elsősöknek. Ezt a szülő állítja össze, így próbálva - egy nagy zsáknyi édességgel - elérni, hogy ami hasznos és jó, az édes is legyen, vagy nem is tudom...Elnézve a többi gyerek díszes, hatalmas csomagját, arra gondoltam, mi is kellett volna legalább egy toronyórát láncostul ráaggassunk a miénkre...:) Szóval ezt elmulasztottuk, és ugyan ilyen szerényen-kéken ( és puffos ujjú ruhában, akárcsak Anne Shirley :)- de annál nagyobb várakozással és örömmel léptünk rá a mindenféle tudás (intézményes) megszerzésének kacskaringós útjára...:)




11 comments:

iri said...

En nagyon aranyosnak talalom s semmiben sincs alabb mint a tobbi..sot.Sok sikert az iskolaban.

márta said...

Csak vicceltem...mindenképpen az egyszerűt szeretjük. :)

Amúgy...pont most csengetett be egy szomszéd-küldöttség, mindenféle ajándékokkal Enikő számára...Lassan megismerjük az itteni szokásokat.:)

Viki said...

De kár, hogy nálunk nem volt ilyen szokás.:) Egyébként előbb a képeket szoktam megnézni és már akkor rögtön kiszúrtam Enikő szuper kis ruháját!:)Lehet készen kapni ilyen üres tölcséreket vagy Neked kellett összebarkácsolnod?;-)

H. Mária said...

Szia! Sehol nem találom, hogy hol is laktok. Hol is laktok? Csak csodálkoztam, hogy augusztusban kezdődik a suli. Szerintem nem kell azzal nagyon foglalkozni, hogy kinek mekkora ajándéka volt. A lényeg, hogy tudja a csemete, hogy sok szeretettel kapta tőletek. Jó tanévkezdést és jó tanulást a lányodnak. Üdv. Mária

marika said...

nagy aranyos Enikö!:)Sok sikert neki az iskolában!(mi csak szept.19 én ünnepelünk,ugyanigy:))

Gyöngyi said...

Nagyon aranyos az Enikő. Jó tanulást neki.

márta said...

Mária, Németországban lakunk.

kacskaringopia said...

Nagyon édes a kislány, pont illik a csomag a ruhácskájához:). Mióta laktok kint? És a gyerekek, hogy boldogulnak a nyelvel?

Tücike said...

Sok sikert Enikonek az iskolai evek soran :)

márta said...

Ja, Viki, elfelejtettem mondani, hogy ezeket készen lehet venni, de biztosan lehet barkácsolni is...úgy lenne az igazi. :)

encóka said...

nekem az a kép tetszik leginkább, ahol T kíséri a három hercegnőt :)