Friday, August 14, 2009

Maradjunk

annyiban, hogy a mai nap olyan volt, amilyen, viszont a legzizzentebb nap is tartogat mindenféle kis szépségeket, csak résen kell hozzá lenni. :)
Például fogalmam nincs, miről szól ez a könyv, de soha életemben nem láttam még ehhez fogható szép könyvborítót. A színek, az egész kompozíció...nagyon szép. Pénzt is adtam volna érte, de ingyen el lehetett hozni a könyvtár bejáratánál elhelyezett könyvesdobozból.


Ezt a szépséges piros világítótornyos bélyeg pedig egy közönséges nem is tudom milyen levélen érkezett...szép példájaként annak, hogy az öröm (vagy inkább az Öröm? ) néha picire préseli magát és csak úgy bekúszik az ember lakásába, postaládájába.

6 comments:

Lele said...

Olvasd csak el,megéri nagyon.Én a tavaly vettem ki a könyvtárból:egy indiai nö sorsa Angliában a tipikus aromákkal füszerezve,mint ahogy a címe is már elárulja.Nem tudtam letenni,egy éjszakát átolvastam,még a fözést és az egész pereputtyot "elfelejtettem" magamkörül.

iri said...

Hogy milyen talaloan tudod erzekelni az apro dolgokat is.Ez is OROM olvasni.

erika.vari@gmail.com said...

Tényleg szépségesek :)
Megkérdezhetem ki írta a könyvet? A borító és Lele által leírt tartalom alapján én is szivesen elolvasnám, ha itthon is kiadták-India, Anglia, fűszerek, közel állnak hozzám

márta said...

Á, nem hiszem el, Lele, hogy ráadásul jó könyv is, ekkora mázlit! :)
Bonca: Preethi Nair írta.

kakukkfióka said...

Imádom ezt a két idézetet. Rólad eszembe is jutottak, mert Te meglátod azt a mindennapokban, amit mások 1általán nem, vagy nagyon nehezen.

"A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy
észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot."
Joanne Harris

"Az igazán nagy dolgok az apró rezdülésekben érhetők tetten. Mennyivel szegényebb a tenger végtelen felszíne, ha nem fodrozzák hullámok,
mennyivel egyhangúbb a kék ég, ha nem csipkézik apró felhők, és milyen
halott az erdő is, ha a fák ágain nem fészkelnek madarak, a fűben nem nyüzsögnek parányi bogarak. Ilyen a lélek is: ha nem figyelünk az alig észrevehető, apró örömökre, az élet szépségének legjavát veszthetjük el."

Elisabeth Lobber

márta said...

Jó nekem, hogy ilyen szép idézetek jutnak rólam eszedbe. :) Köszönöm. :)