Tuesday, August 25, 2009

Mióta

lába kelt a régi fotómasinámnak, amivel annyira jól tudtam mindenféle apróságokat fényképezni, nem csináltam makrofotókat. Ha valami mégis annak látszott, az csak véletlenségből sikerült.
Pedig hozzám közel állnak ezek a kis mindenféle apróságok, de például tudom, van akinek az is fárasztó, hogy végignézze az ilyen képeket, nem beszélve arról, milyen idegesítő lehet engem végignézni, mikor nekifogok szemlélődni.
Szóval, előkerestem a napokban az a régi, használtan vett makrolencsét, amit azért tettem el jól, mert egyszer kipróbáltam és sehogyse tudtam vele boldogulni.
Csak hát közben meg volt egy olyan szép szál virágom!...szóval elővettem.
És még mindig nem tudok vele bánni, meg hát a fényképezés technikai része nekem kínai és az is marad ...igazi női agyam van... ezért hogy mégis foglalkozom ilyesmivel, az csak azért van, mert egyrészt hiszek a csodákban, másrészt meg rajzolni ennyire sem tudok.
Viszont egy szép virágot akkor sem lehet nyomtalanul elhervadni hagyni.





8 comments:

kastanie said...

Tetszenek a képeid, épp az ilyen látnivalóknál szoktam megállni gyönyörködni, jó, hogy megörökíted őket.

Kriszta said...

Szerintem nagyon jól sikerültek a képek, gyönyörűek ezek a virágok :)

iri said...

Hat egy finom gano kave mellett meg turelmem is van s gyonyorkodom.

Lele said...

"Learning by doing";de amúgy nagyon jók a képeid.Én nem tartozom az unatkozók táborába,söt kiváncsian várom a jövendöbeli makrós "leckéidet".

Nagyon halkan megemlítem,hogy zöldfülü t.r.kamera tulajdonossa ként felírarkoztam a vhs-nél egy fotokurzusra-valamikor szeptember közepén kezdödik-.

Klári B. said...

Nekem is tetszenek. Egy kerdes. Allvannyal keszited a makrokat, vagy ilyen biztos a kezed?

Adona said...

neked makrolencsed is van?

amugy nagyon profik a kepeid, tetszenek :)

márta said...

A géphez, amit ugyancsak használtan vettünk, nem tartozott makrolencse, ezért vettünk egyet, egy még használtabbat, szóval így van nekem makrolencsém is.
Állványt nem használok, ha nagyon remeg a kezem, esetlek megtámasztom valamivel, mármint a kezemet, teszek alá egy könyvet vagy valamit.
Lele, az nagyon jó ötlet, egy kurzus (de jó is lenne), csak ha délután van, akkor nekem egyátalán nem jó, és jelenleg olyasmi kurzusokat nézegetek, hogy könyvelés, vagy ilyesmi praktikus dolgot. :) Amúgy szuperek lettek a nyaralós képek, mindet végignéztem.:)

Lele said...

A kurzusok azok este lesznek(19.30-21.00) és a férjecském nagy kegyesen válalkozott,hogy idejébe hazajön gyerek-pesztrálásra.Mert másképp no go.