Friday, June 4, 2021

Nyitott ajtók.

Szeretek vonattal utazni. Szeretek elindulni és megérkezni, útközben lenni, egyedül is másokkal, másokkal is egyedül, felkészülni lélekben a találkozásokra. Hosszú órákon át ülni az ablak mellett és olvasni, írni, nézni az elsuhanó tájat - nem tudok ennél inspirálóbbat elképzelni. A gondolatok, mint egymás után megnyíló, addig csukott ajtók tárulnak fel előttem, s a szavak, mint szelíd galambok szállnak le a vállamra. Megadják magukat, amikor már nem harcolok értük. 
A lezárt világ határai lassan barátságosabbá válnak. Lehetővé válik, hogy másfél év után - egyetlen közös vacsora és reggeli kedvéért a családdal - átutazzak három országon át, egyik nap oda, másik nap vissza. Úgy lengi be a remény illata Európát, mint frissen sült péksüteményé az állomás peronját. Mint távolságot a honvágy. 
Felfelé nyitott bizalomban élve minden zárt ajtó nem más, mint egy-egy jövendő kitárulkozás. Az üres papírban látni a szép történet lehetőségét. S minden egyes lépésben a megérkezést.
Csak az elindulás a miénk. Minden más ajándék.

17 comments:

Zsuzsa said...

Szuper lehetett! De miért nem maradhattál tovább?

Éva said...

De jó, hogy írtál, nem hiába jöttem mindig reménnyel telve, hogy találok itt új írást.
Jó, hogy megnyílnak lassan már a határok, és lehet utazni. Lehetővé teszi a találkozást, örömöt ad az együttlétre váróknak, úton lenni, figyelni kifelé és befelé, olvasni... Ajándékot kaptál az úttól.
Örülök neki, sok hasonló élményt kívánok még neked és szeretteidnek.

aliz said...

ÉN IS IGY VAGYOK AZ UTAZÁSSAL (AZAZ VOLTAM) Most segitettél elindulni...

Piroska said...

❤️

Katalin said...

nagyon klassz fotók: a könyves fotódhoz ezt találtam: "Whether writing in a café or a train, Smith generously opens her notebooks and lets us glimpse the alchemy of her art and craft in this arresting and original book on writing...."

Katalin said...

a Keleti pályaudvar csarnoka furcsán üresnek hat, ilyen gyéren telten, megszokott, hogy tömeg van ilyenkor nyáron, olyan szívszorító így látni

Éva said...

Látom, hogy Patti Smith-t olvasol angolul. Nem tudtam, hogy jelent meg könyve.
Remélem, hogy tetszett.

Katalin said...

Éva, én is csak a "KÖLYKÖK" c. könyvét ismertem (az magyarul)

Katalin said...

most beírtam a keresőbe, és a bookline rengeteget jelzett:
https://bookline.hu/szerzo/patti-smith/26709?page=1&gclid=Cj0KCQjwweyFBhDvARIsAA67M73yDj_Y4RaobKRYm4FeYKs3CAj2bTfn3Sf9V7mWFID9rr75wuUFargaAiXREALw_wcB

Katalin said...
This comment has been removed by the author.
márta said...

Zsuzsa, dolgoznom kell...:)

Éva, Katalin, szeretem Patti Smith zenéjét, a könyveit, olyan különleges..Olvastam tőle a Just Kids-et, az M Train-t és most a Devotion-t.

Katalin said...

https://bookline.hu/search/search.action?page=1&searchfield=patti+smith

Éva said...

Köszönöm a segítséget.:)

Zsuzsa said...

Ez logikus, bocsi...

Abigél said...

Annyira jó, hogy írtál! Annyira jó, amit írtál!
Örülök az örömteli találkozásotoknak. 🙂

iri-aldasszomj,blogspot com said...

Elég sokáig zárt ajtót találtam itt ,örvendek ,hogy végül megnyílt!

Julianna said...

Ezek a sorok valami csodálatosan megfogalmazott gondolatok.Hagynod kell hogy ezek a "galambok" csak úgy rászálljanak a válladra.Ne harcolj értük.Csak fogadd őket és írd le,hogy mi is gyönyörködhessünk bennük.
Köszönöm hogy ezt teszed!!!!