Saturday, October 15, 2022

Őszi koszorú.

Feltétlenül szerettem volna valami szépet készíteni. Konkrétan őszi koszorút. Még konkrétabban, a bejárati ajtóra. 
Az ötletet dédelgetem, a hozzávalókat már gyűjtögetem egy ideje. Virágokat, ágakat, csipkebogyót, koszorúk készítéséhez szükséges alapot, vékony drótot. Ez utóbbiak elkeverednek minden advent után, hogy aztán előkerüljenek, még éppen időben, év vége felé, egy-egy alaposabb takarítás során. Valami friss zöldet is kerestem, de nem fenyőágat. Azt majd később. A zsályabokorról vágtam le néhány kis ágat, ez adta meg az alapot. Majd egyszerűen csak, egészen amatőr módon, hozzáfűztem sorban minden mást. 
Mire elkészültem, besötétedett. 
S olyan boldogan tértem vissza a házba, mintha sikeresen elvégeztem volna valami, az életnek értelmet adó, nélkülözhetetlen részfeladatot. 
Ami, ha jobban belegondolunk, nem így van. 
De ha még jobban belegondolunk, mégis így van. 
Mert bár a mindennapi túléléshez nem feltétlenül szükséges, szép dolgok valóban nem adnak értelmet az életnek, de fényt, ragyogó életkedvet - mindenképp.

7 comments:

Zsuzsa said...

Egy nagyon szorongós éjjel utáni hajnalon köszönöm ezt.

Anonymous said...

Milyen ötletes ez az őszi koszorú! Tetszik. Ügyes!

Anonymous said...

Gyönyörű🧡💛🤎❤️💚💙🖤💜🤍

Abigél said...

Nagyon szép lett!

Katalin said...

W.Blake versét juttatta eszembe ..."Minden kín és gyász alatt
Öröm fut, selyem-patak."...

Katalin said...

úgy érzem, meg kell magyaráznom: azért jutott eszembe ez a vers, mert nagyon elkeseredtem (sok rossz hírt kaptam, pl. Sallai Zsuzsiról, Ny.R. barátja és harcostársa felől), betegségek, tragédiák történnek köröttem, és magam sem vagyok jól...és akkor ideolvasok, és azt érzem: NEKEM SZÓL ez a bejegyzésed (is), mert annyi baj túléléséhez reményt ad, vigasztal, fényesíti az életkedvemet...

Klári B. said...

Gyönyörű lett!