Tuesday, May 27, 2008

Hosszas kísérletezések

eredményeképpen elmondhatom: így vagy úgy, de mindenképpen épp, hogy csak elérjük reggelenként az iskolabuszt. Tibit ugye 7-re viszem autóval a munkahelyére, előtte ébresztem a gyerekeket, akik épp csak hogy meg kell egyék a kikészített reggelit, bele kell bújjanak a kikészített ruhákba, mint a kiskirályok. Rájuk parancsolok, hogy mire visszaérek, legyenek készen. Vagy szépen megkérem őket, hogy legyenek készen, mire visszaérek. Vagy megzsarolom őket, vagy megfenyegetem, vagy valami. Lényeg, hogy készen legyenek, mert különben nem érjük el az iskolabuszt. Ezekután két lehetőség van:
1. Nincsenek készen, mire visszajövök. Ebben benne foglaltatik az is, hogy még fel sem keltek netán, de az is, hogy még csak öltözni kell, tehát a nem-készen-levési-skála végtelen.
2. Készen vannak. Ilyen is van, például ma először.
Az 1.-es esetben azért loholunk a busz után cuccostul-mindenestül, mert ugye a gyerekek nem készültek el időben és közben én egy kisebbfajta idegösszeroppanást is ki kell hordjak lábon.
A 2.-es esetben pedig azért loholunk a busz után cuccostul-mindenestül, mert annyira örülök annak, hogy képesek voltak magukban elkészülni, hogy hosszasan dicsérgetem, puszilgatom őket, mert annyira édesek és ügyesek. És ezzel telik el az idő.
Szóval, úgy látszik, nekünk mindenképpen loholni kell a busz után, de legalább nem olvadunk bele a tömegbe, vagyis keményen úszunk az árral szemben, mert errefele a német anyukák időben ki tudják vinni a német gyerekeket a buszmegállóba, és mi akármennyire is igyekezünk, ők már régesrég ott várnak a buszra. Cuccostul-mindenestül.

11 comments:

Laszlo said...

:)))))))))))))))))))

:D:D:D

Adona said...

:)
egy kis reggeli torna :D

Éosz said...

:-)))))))))))))))))))))))))))
Aranyosak vagytok!!!!!!!!!!

idrah said...

A németeknek már megvolt a "hosszas kísérletezés" szakasz, ezért vannak ott pontosan ;-))...

Noémi-Ruth said...

Ez kész... :DDDDD

Anonymous said...

már Vajdahunyadon is ismertük a "német pontosságot":)))Mikor a Krámer fiúk a mi gyülinkbe jártak, V.tv sokszor kihangsúlyozta, hogy "német pontossággal" érkezzünk pl.ifire;gondolom Marika még jól emlékszik erre:)))

natikrisz said...

Sztem meg nem baj, ha mindig elkestek ilyen okok miatt. A nemet anyukak nem adnak puszit es nem dicsergetik a sarjaikat, azert van idejuk odaerni... Vagy utkozben teszik? :D

Anonymous said...

igen ,jól emlékszem rá...és Márta majd te is "belejösz"ebbe a pontosságba:)))

idrah said...

Ááááá, a német pontosság és precízség csak mendemonda... ugyanannyira létezik, és hasonló mértékű, mint a magyar pontosság és precízség ;-)!

márta said...

Kriszti, sajnos csak ma késtünk ilyen okok miatt, amúgy valami bolondulás van reggel. Még az ajtóban is fésülök valakit, az úton veszem észre, hogy fogkrémes az orruk hegye, meg ilyenek...:)
Idrah, neked több tapasztalatod van már itt...de mégsem értem, hogy tudnak ezek az anyukák olyan nyugodtan már rég ott várni a buszra...:))) Képzelem, mit gondolnak rólunk, ahogy ott rohanunk minden reggel...

Noémi-Ruth said...

Gondoljanak, amit akarnak :))). Valahol olvastam, hogy kevesebbet gondolkoznánk azon, hogy mit gondolnak rólunk mások, ha tudnánk, hogy mennyire kevésszer teszik ezt...