Tuesday, May 6, 2008

Lehet, hogy úgy tűnik, de

nem ülök ám egész nap a számítógépnél...csak majdnem...Az úgy volt ugyanis, hogy hiába volt eddig is a mosogatógép a konyhában, nem használtam, mert nekem még soha nem volt ilyenem, és nem tudtam hogyan kell. Így egy hónap ádáz kézi mosogatás után, ami állítólag környezetvédőbb, mint a nem-kézi, meguntam, és végre megkérdeztük a tulajdonostól, hogy hogyan is kell használni. Azóta, azazhogy tegnap óta, nem mosogatok, ráadásul a művészi adottságaimat is kiélhetem az edények gépbe való berendezése során. És így sokkal több a szabadidőm, de látványosan sokkal több, (most már késő, de érdekes lett volna összeszámolni, mennyi időt tölt az ember mosogatással...bár én szeretem amúgy a házimunkát, és annyi jó ötlet jutott mindig eszembe az edények tisztogatása közben... ) Na, és ebből adódóan többet vagyok gép előtt, de nem ám szórakozási célból, mert most is például szavakat tanulok, meg szép kis zsebszótárt készítek magamnak, hogy azt majd alkalmas és alkalmatlan helyzetekben elővéve memorizáljam a bejegyzetteket. (Ugyis elkeverem az összes szép kis zsebszótáramat, de addig is jól érzem magam, míg elkészítem őket. )És például azért is örülök, mert rájöttem, hogy szinte az összes gabonaféle az hímnemű, és ezt most már nem fogom elfelejteni.

3 comments:

idrah said...

Hát igen... nem túl környezettudatos, de én is használom a mosogatógépet. Pont ebből kifolyólag, hogy nem akarom az időm legnagyobb részét a konyhában tölteni. Pl. tök jó, hogy a vacsi után nem a mosogató felett ácsorgok még fél órát, hanem csaphatunk közös családi társasjátékpartit. A környezetbarátabb módját pedig most fogom kikísérletezni a gépi mosásnak. Mosódiót használok ruhák mosásához, de állítólag edényekhez a gépbe is jó, csak filteres változatban kell venni. Ki fogom próbálni. Meg láttam a bioboltban, hogy van ökomosogatótabletta gépbe, az is alternatíva, ha nem horror az ára.

Lele said...

A mi mosogatógépünket Zsuzsinak neveztem(mint a mosópgépet);nélküle nem tudnám most,hogy is oldanám meg két picivel.Én ökomosó.-tablettát(phoszphát és tartósítószer mentes) vettem a rossman-ba,s nem is horissztikus árért;lehet mosódiót is használni,de azt még én se próbáltam ki,csak a mosógépbe.
Azt mondják,hogy mosogatógéppel(ha rendesen megvan töltve és nem túl magas hömérsékletü vizre állítod be)akkor környezet barát,mert kevesebb vízet használsz el,minr a kézi mosogatásnál,s ha A osztályú az árramfogyasztás akkor még az is jó.

idrah said...

A mi mosogatógépünk a leírása szerint 4,5 liter vizet használ egy mosogatásnál... ha kézzel mosogatnék ennyi sok edényt, tuti több fogyna.