Saturday, May 24, 2008

Most már

látom, hogy akárhogy is, de egy ideig reménytelenül magányos leszek itt. Sokszor elszomorodok emiatt. De máskor meg azt látom, hogy mégsem leszek itt reménytelenül magányos. Végülis az én hozzáállásom kérdése valahol. Ma például nagyon jól éreztük magunkat az óvodai Frühlingsfesten. Jobbára egyiptomiakkal beszélgettünk, (Tibi kollégái + feleségek), és meg kell, hogy mondjam, az arab nők nagyon szépek. És talán most először tud valaki angolul is itt. Szóval: magyarként angolul beszélgetni egy arab nővel Németországban...mi ez, ha nem multilingualizáció?

10 comments:

Noémi-Ruth said...

Annyira nagyon meg tudlak érteni...
És olyan jó olvasni, hogy teljesen reményteljesen írsz. Jó, hogy nem hagysz ki a mindennapjaitokból :)

Laszlo said...

:)

Úgy úgy! Csak fel a fejjel!

Anonymous said...

Mondok én is multilingu... (mindjárt inkább kimásolom tőled) ...alizációt: a romániai magyar angolul tart bemutatókat lengyeleknek, franciák által kitalált dolgokról. Hát, összeszűkült a világ.

SKata said...

Hát,kedves Márta,sajnos magányosnak itthon is lehet lenni,nem kell ahhoz "idegenbe" költözni:(.
Bár lehet,hogy csak nézőpont kérdése az egész:)))))!

márta said...

Apropó angol: rá kellett jönnöm, milyen sokat felejtettem, és milyen rémes a kiejtésem. De még így is...az életemet menti meg néha.
(Józsi, tiszta őrület, amit mondasz, de a gyerekeinknek már ez lesz a normális. Meg lassan nekünk is illene ehhez hozzászokni. Illetve hát már hozzá kellett volna szokni. :)

Anonymous said...

Nem is lenne nehéz megszokni ha tudnánk annyi nyelvet, mint ahányféle népekkel dolgunk akad...

Gabi said...

Ohhh, Istennek hála az angolért...:-)a magányról pedig...én is azt mondom, hogy fel a fejjel!! Nem könnyű, néha nekem is vannak rettentő magányos napjaim, pedig van egy-két barátnőm már errefelé...de aztán olyankor próbálok arra gondolni és hálát adni azért, hogy itt lakhatunk...amúgy meg skata-nak igaza van, nem kell ahhoz idegenbe menni, hogy magányos legyen az ember...na szóval, lényeg a lényeg, szép az élet Márti és szerintem nagyon is dicséretreméltóan helyt állsz ott az idegenben :-)!!
Legyen szép napotok!!

Adona said...

:)

DuplApa said...

Akkor te jobb helyzetben vagy, mint sokszor én: Magyarországon, magyarokkal, magyarul nem tudom megérteni. Erre is van tudományos nyelvezet, vagy csak egyszerűen - Gyurcsány után - böszmeségnek kéne hívni!?

márta said...

Igazad van, az általad említett kommunikációs zavar tényleg súlyosabb...