Monday, October 10, 2011

Sose

hittem volna, hogy hetekig elélek majd, mint nagyanyáink korában, anélkül, hogy kilépjek a falu határán, én, aki annyira szeretem a várost, benne az embereket és magamat. Hogy hiányzik, az nem kérdés, elég egy vasárnap délutáni séta régi épületek, kávézók és bezárt könyvesboltok között ahhoz, hogy nagyon boldog legyek és úgy érezzem, életemben nem láttam még ennyi szépet.
Mégis. Ha csak egy dolgot taníthatnék a lányaimnak, annak nagyon sok köze lenne ahhoz a másik sétához itt az erdőben, esőben, sárban, hidegben, mikor leveleket gyűjtöttünk és vidámak voltunk és magamban arra gondoltam: a boldogság egészen biztosan nem abban van, ami máshol, máskor lehetnék, hanem valahol abban, aki itt és most vagyok, azzal a néhány emberrel, akik szívesen vannak pont velem.

10 comments:

iri said...

Nagyon aranyosak tudnak lenni lanykaid az esoben!

Magdi said...

csak gyönyörködöm az írásaidban és én is boldog leszek tőlük:)))

Lepkevár said...

Márta, szavakat nem találok, annyira szeretem a gondolataidat és a képeidet. Nem csak most, mindig.

(A városképeid a Before Sunrise c. film utolsó tizenöt percére emlékeztetnek. Szerintem neked is tetszene.)

Éva said...

Milyen jó kesztyűk vannak a lányokon!:-)

Monika said...

Csupa életvidámságok a lányaid!!!!Mindig a Kisasszonyok film jut róluk az eszembe.:)

Hajnalka Nagy said...

mily szép, egyszerű igazságokat írsz, Te, Márta! :) köszönöm!

márta said...

Köszönöm, hogy írtatok...

Lepkevár, ismerem a filmet. :) A második részét is, a Before Sunset c.-t is. (Reménykedem, hogy lesz majd harmadik is, ki tudja....)

Lepkevár said...

Márta, én is reménykedtem! :) Bár egy harmadik rész már nem biztos, hogy tudná hozni azt a fajta "bizonytalansággal átszőtt romantikát", ami a veleje a meglévőknek. Nekem ez a (két) film a legek legje, és tényleg mindig eszembe jut a hajnali Bécs a képeidről. :) Annyira szeretem...

Klári B. said...

koszi... amugy valahogy csak a kepekre ranezve mar bevezettel a hangulatba, aztan elolvastam a bejegyzest, es meg teljesebb lett... :) nekem hianyzik a falusi csendes elet... :)

Katalin said...

szeretem ezeket a kopottas-krémszín-halvány szépséges képeket
és az esős kép olyan vidám
szeretem ezt a hangulatot