Tuesday, September 26, 2017

Kaptunk


egy csomagot a minap, volt benne alma, körte, szőlő, barack, tök, édesség, annyi üveg saját készítésű zakuszka, többféle savanyúság, nyers ételízesítő, és ki tudja még micsoda, hogy alig győztem bepakolni a kamrába, háromféle kalács - üres, diós és mákos -, de komolyan mondom, még lefagyasztott töltött káposzta is volt benne. Amikor felhívtam a küldőjét, hogy megköszönjem, már nem emlékszem pontosan, mit válaszolt, mindenesetre valami olyasmit, hogy ó fiam, nem küldött ő semmi különöset, csak amit ott ni, a kamrában, ház körül, a kertben talált, szóra sem érdemes, a kalácsot már pénteken megsütötte, reméli, nem lett közben, míg ideért hozzánk, túlságosan száraz.
#anyacsakegyvan 

6 comments:

Krisztina said...

Áldja meg az Isten mindkét dolgos kezét, amiért számolatlanul ontja kicseit, örök időkre belevésvén a megismételhetetlen ízeket és illatokat a megajándékozottak emlékezetébe.

L. M. Zsuzsi said...

micsoda gazdagság van ott is, ahol szinte azt gondolná az ember, majdnem semmije sincs, semmi különös, és mégis, mennyi kincse van...

aarkus said...

Jó lenne méltónak lenni itt, ebben a másfajta korban az ilyesféle, régimódi anyák örökségére. Neked sikerül ez, Márta, és most már látom, honnan a minta. :-)

Alinda said...

Kedves Márta! Régóta olvasom az írásaidat, magával ragad minden gondolatod: megannyi szeretet, bölcsesség, jóság és tisztaság. És az a jó ebben, hogy én ettől mindig egy kicsit boldogabb vagyok. Köszönöm!

márta said...

Szia Alinda, örülök Neked!

Angéla said...

Olyan szerény vagy te is mint anyukád. Pedig tudom milyen csodásakat tud sütni főzni. Ez a szeretet. Én másképp kell motiváljam anyukámat, ami elég nehéz..