Friday, September 19, 2008

Elmentem

bevásárolni a hétvégi vendéglátásra. Közben rájöttem, hogy nincs elég villánk. Hát vettem egy huszonnégy darabos evőeszközszettet. Aztán rájöttem, nincs miből elegánsan kiöntsem a kávét. Vettem egy mérsékelten elegáns kávékiöntőt. Aztán rájöttem, nincs elég poharunk... Nem ám, nem vettem új poharakat, mert nem akartam továbbgondolni, hogy székünk sincs elég.
Amúgy az ősz még mindig,- mint mindig - gyönyörű. Holnap pedig- először is :legalább nyolcig aludni szeretnék. Aztán: jó lenne, ha a egy kávé magától megfőne és felszolgálná nekem magát. Utána pedig egy szép őszi kirándulást szeretnék. De a legjobban azt szeretném, ha most a gyerekek abbahagynák a veszekedést.

7 comments:

Tücike said...

Nekem is olyan szerkezet kell, ami magatol berkaja, megfozi, es behozza a kavet.
Egelore ugyhivjak ezt a szerkezetet, hogy "Anyu".

Es en is nyolcig akarok aludni.. meg egy kicsi, es ha atvaltunk teli orara, akkor ez be fog jonni.

Vegyel fuldugot. Vagy nem a zaj zavar?

Laszlo said...

Abbahagyták?

Lea Mónika said...

Itt is gyönyörűek az őszi napok... egy hete feszt csak esik az eső. Meg hideg van. És nincs fűtés. 8 fokok vannak. Szeretem az őszi napokat! :P:D

idrah said...

A "mérsékelten elegáns" kávékiöntőd űrtartalma van vagy 2 liter??? Mert különben hogy töltöd tele azokat a hatalmas bögréket, amiből a németek kávéznak??? :-D

márta said...

:) Abbahagyták. Aztán újrakezdték, de megint abbahagyták.

Ami a kiöntőt illeti: a kétségbeesés környékez, de tényleg. :))) Az én kávéscsészéim olyan kis normálisak, de az a németeknél szóba se jöhet, ugye. Elővettem az esküvőre kapott teáskészletet, bár a Jutta csészéihez képest nevetségesen kicsik, viszont nem fogok új kávéskészletet is venni, de bocs. És megmértem, hány csészényi is akkor a kiöntő, hát csak három. Így jártam. :) Ráadásul a kávéfőzömmel is csak egy adagot tudok egyszerre főzni, tehát ott fogok megőszülni kávéfőzés közben. :) És már megint túltárgyaltam a dolgokat...

Tücike said...

dehat mekkora cseszekben isszak a kavet? en 200 ml-es cseszekben iszom. az nagy? vagy kozepes? (mert kicsinek tudom, hogy nem kicsi).
De megvan a varazsa azoknak a nagy bogreknek.. es nem kell annyi kave, talalj melle tejet, hogy tudjak felonteni - tancsak nem isznak meg 3 deci fekete kavet..

márta said...

:) Táncsak nem. Amúgy én Jutta kávéskészletéből indultam ki, és ezzel talán az általánosítás hibájába estem, ami nem szép dolog.