Wednesday, September 17, 2008

Ma reggel

az óvodában leültünk a vezető és a csoportóvónővel beszélgetni. El kell ismernem, tényleg segíteni akarnak Enikőnek (ha akarjuk, ha nem :). Elmondták, hogy mikor jön az a szakértő hölgy, nem tudom pontosan, mi a neve, akkor az úgy lesz, hogy "észrevétlenül" ott lesz egy ideig a csoportban, és ugyancsak észrevétlenül megfigyeli Enikőt. Hogy hogyan viszonyul a többi gyerekhez, aktív-e, ilyesmi. Aztán ennek függvényében fog foglalkozni vele, ha szükséges - játékos módon persze, segítve neki, hogy feloldódjon és megtalálja a helyét. Amúgy megdicsérték, mert részt vesz a tornázásban, a táncolásban, gyönyörűeket rajzol, csak a többiekkel nem találja meg a közös hangot. Na szóval így lesz valahogy.
Amúgy voltunk logopédusnál is, és nagyon szimpatikus a hölgy, akihez járni fog Enikő. A foglalkozások is érdekesek lesznek, mert minden alkalommal készíteni fognak valamit, jövő héten például banános tejet, és közben beszélgetni fognak.
Igazából nem tudom, kell-e ennyi fejlesztés, vagyis inkább segítés, de mivel az óvodaival együtt ez max. heti két alkalom, és mindkettő játékos formában kerül "megrendezésre" - meglátjuk, remélem, jó lesz.

1 comment:

Renáta baba said...

Szerintem ártani nem árt,főleg ha játékos,remélhetőleg lesz hatása is!!Jó,hogy igy törődnek a gyerekekkel!!