Wednesday, September 24, 2008

Ez a


hatodik üveg lekvár, amit az utóbbi két-három hétben kaptam. :) Málnás, és máris megbontottam. De a kedvencem az almás-bodzás volt, pici alkohollal megbolondítva. A német fráuk, úgy látszik, szeretnek maguk készítette lekvárt ajándékozni.

9 comments:

Klári B. said...

Szerintem nagyon jo ajandekozasi tipp. Evodiatol hallottam eloszor, de gyakorlatba kellene en is ultessem. Majd a sajat hazamban...

Anonymous said...

Ezt az almás–bodzást kipróbálnám, a bodzát,hogyan kell elképzelni benne?
Én úgy gondoltam, hogy száritott bodzavirágot főznék bele, a német fráu–k hogyan csinálják?
A

márta said...

Ebben nem látszott semmiféle bodza, de nagyon jó íze volt mindenesetre. Majd megkérdem a "fráu" férjét, mert ezt ő főzte...

Lele said...

A német fráu-k bodzabogyót föznek bele és nem virágot.

Lele said...

A német frauk bodza bogyót föznek bele és nem virágot.

Anonymous said...

Köszönöm, meg fogom próbálni, nagyon finomnak igérkezik.
A

Laszlo said...

Igen, az erdélyi frauk is néha főznek bodzabogyólekvárt.
De megbolondítva alkohollal... ilyent még nem hallottam...

kilike said...

Én főztem már alma-bodzalekvárt, és tényleg finom lett. Kb ugyanannyi bodzabogyót és almát főztem össze, úgy hogy az almát csak megtisztítottam és földaraboltam, mert a héjában meg a magházban van a legtöbb pektin, a bodzabogyó meg amúgy elég híg levet ad, aztán mikor már eléggé megpuhultak, átszűrtem, aztán tettem hozzá cukrot, és így főztem, amíg össze nem sűrűsödött.
Tavaly csak simán bogyóból főztem, szűrés nélkül, de gy elég "ropogósra" sikerült, ezért próbáltam ki idén ezt, és bevált!

márta said...

Mindenkinek köszi a hozzászólást, jövőre én is megpróbálom. Én fogok néhány alkoholosat is készíteni, szóval felnőtteknek valót - mert amit én kaptam, az valami nagyon finom volt.