Monday, September 8, 2008

Tegnap este

összeállítottam egy szép kis egyhetes menüt. Vonalzóval-ceruzával táblázatot rajzoltam, írtam, radíroztam, javítottam - vásárlási listát írtam, aztán listát arról, hogy el ne felejtsek bevásárolni. (Nem, arról nem írtam listát, hogy nehogy elfelejtsem megnézni azt a papírt, amire azt írtam, hogy nehogy elfelejtsek bevásárolni.) Ehhez képest, ma totál mást főztem, mint amit mára kitaláltam. De erre csak így utólag jövök rá. Úgyhogy kiradíroztam a mai napra beírtakat, és feljegyeztem a tényleges ételeket. Igazán, lassan olyan leszek, mint Rickl Mária a "Régimódi történetben", akit állandóan csak a háztartási könyveiben körmölgetve lehetett látni a filmben.
Hát igen. Minden kezdet nehéz. Illetve: a szabályok azért vannak, hogy megszegjük őket. És különben is, az ilyen komolyságos dolgok megszokásához idő kell. Meg aztán, száz szónak is egy a vége...holnap egy új nap lesz, és még bármi előfordulhat.

8 comments:

Tücike said...

En is pont azon gondolkoztam, hogy mi van, ha 5 nap mulva mar nem a pulykacombot kivanja a csalad? vagy ha csutortok este kijelentik a gyerkocok, hogy penteken szilvasgpombocot kernek? akkor azt mondod, hogy majd betervezzuk a jovoheti menube? Sztem masnap mesz, es veszel szilvat..

márta said...

Na ja, én majd rugalmas menüt fogok tervezni, vagy majd utólag írom be a dolgokat...:)

Klári B. said...

ja, vagy szolsz het elejen a gyerkocoknek, hogy gondoljak ki elore mi finomat szeretnenek kovetkezo heten... hat en se birnam ugy hogy ne valtopztassak a menun. No de sok sikert.

amilgade said...

Nem tudom...jó ez a tervezés, csak valahogy a spontán kitalálást teljesen kizárja. Persze az jó volna, ha a konyhaszekrényben lenne egy ilyen tervezett, és amikor nem tudjuk hogy mit főzzük elővesszük, de csak ennyi.

Budai Evódia said...

Én kb. nyolcvan százalékban követem a hétre megírt tervemet. Cserebere lehetőség mindig fennáll. Akkor értettem meg igazán a lényegét és hasznát, miután kipróbáltam először. Persze ez is lehet alkat kérdése...az egyik barátnőmet tutti frusztrálná, hogy még ezt is rendszerezetten végezze. Főzzünk örömmel, mondta Polcz Alaine is. Ez a lényeg:).

Budai Evódia said...

ja, és Márta.. lesem mikor lesz új recepted:) Várom:)

márta said...

Hm...igen, valószínüleg én nem vagyok valami nagy tervkövető ember, de hát ezt eddig is tudtuk...:) De legalább senki se mondhatja, hogy nem próbáltam meg. S ha már megvan az e heti terv, akkor figyelembe is veszem, bár ki tudja. Kicsit túltárgyaltam ezt a témát, azt hiszem, de azért érdekes volt.

Renáta baba said...

A változtatás joga fennáll,hallani egyes helyeken,és ez igaz erre is.
Én is kipróbálom,mi sül ki belőle!!