Thursday, May 8, 2008

Ha nem lennék

olyan hebrencs, mint amilyen vagyok, akkor rengeteg időt takaríthatnék meg. Most, hogy a mosogatógépet is be tudom indítani, annyi plusz időre tehetnék szert, hogy nagyon sokra. Mert rájöttem, hol úszik el az a sok idő. Egy példával fogom szemléltetni. Ma elmentem fociedzésre való cipőt venni Sárának és Annának (gyengébbek kedvéért: nem lehet jól focizni, csak olyan cipővel, aminek a talpán valami botok vannak...hát ezen ne múljon...). Na, és reggel körberajzoltam a lábukat egy papíron, szépen kivágtam a talpformákat, és miután mindenkit elvittem ahova kellett, én is elmentem cipőt venni. A két kis talpformát a zsebembe tettem, mielőtt felvettem volna itthon a cipőmet, és cipőfűzés után, mikor néztem, persze már nem voltak ott. Akkor cipőt le, és elindultam megkeresni a lakásban a talpacskákat. Kerestem-keresgéltem. Mikor nagy nehezen meglettek (az íróasztalon voltak), megint a zsebembe tettem. Mikor már a boltban voltam, néztem a zsebeimet, hát megint nem voltak ott. Sehol sem voltak. Mégis megvettem a cipőket, három párat, hogy abból csak jó lesz valamelyik. Itthon megint mindenütt kerestem a talpakat, azóta sincsenek meg. Komolyan mondom, a fél életem ilyen apróságok keresgélésével telik el. Pedig igazán nincs olyan nagy rendetlenség nálunk. Csak annyira rosszul működik a nagyon rövid távú memóriám, hogy nagyon rosszul. De tulajdonképpen a hosszú távú is, mert ilyesmi pósztot biztos írtam már, de nem tudom mikor. Tiszta csoda, hogy még megvagyok ebben a rohanó világban. És tulajdonképpen azért írtam ezt most le, mert délelőtt óta is volt még valami ilyesmi, mondtam is magamban, hogy ez egy ilyen nap...de komolyan mondom, nem jut eszembe, hogy mi is volt ez a deja-vu érzést előhozó valami...Egyébként azt hiszem, ezt a pósztot a végtelenségig tudnám írni, de inkább hagyjuk.

18 comments:

Laszlo said...

Márta, Márta! :D

Aranyos!

De mégis úgy látszik, hogy mégis elég jól eligazodsz te ebben a rohanó világban.

(cipő talpán valami botok :)))) )

Még mindig nincsenek meg a talpaK?

Anonymous said...

tudtad, hogy pont az ilyen bejegyzéseid miatt (is) szeretünk? amúgy nagggyon hasonlítunk az ilyen memóriahiányos dolgokban, én is állandóan keresek valamit, és soha nem akkor találom meg, amikor kéne. Komolyan, mintha magamról olvastam volna, egyetemes embert érintő kérdéseket tárgyalsz a bejegyzéseidben!:))

Laszlo said...

:))

"Egyetemes embert érintő kérdéseket" :D

Mondjuk ez éppen engem nem érintett :))

Anonymous said...

Én már befejeztem az egyetemet, szóval egyetemes ember vagyok. És a dolgaimat én is mindig elfelejtem.

Anonymous said...

..mint ahogy most is elfelejtettem beirni a nevem. Szóval Levente.

Laszlo said...

Tényleg elfelejtetted, vagy szándékosan csináltad? Mert te cseles vagy az ilyesmikben...

márta said...

Feltételezésed sértő számomra...:) Szeretnék arra gondolni, hogy azért csinálom ezeket, mert annyira zseni vagyok, hogy lefoglalnak a sokkal magasabbrendű dolgok, de hát nem is...Ja, amúgy most találtam meg a talpakat, az ajtó melletti cipőspolc tetején voltak, csak nem tudtak maguktól bemászni a zsebembe...

Anonymous said...

Jó, hogy megvagy, Levi! hol kóricálsz mostanában?:))

idrah said...

Én is hebrencs vagyok... de ami engem nagyon kétségbe ejt, hogy régen nagyon is nem voltam az! Már a férjem is megjegyezte, hogy nagyon nem vagyok a régi. Lehet, hogy az öregedés jelei???!!!

Laszlo said...

Márta, azt Levitől kérdeztem... bocs a félreértésért...
Nem feltételeznék rólad ilyesmit.

Örülök, hogy megvannak a talpak! :D

márta said...

Jaaaa, tessék, már a dolgokat is félreértem...:)
Idrah, á, dehogyis! :)

Anonymous said...

Végülis jók voltak a cipők? Amúgy ne aggódj, én nem vagyok egyetemes ember:), de ez a probléma engem is épp így érint; sokszor kétségbe esem magamon:(((

márta said...

Elég jól alakult, mert vettem egy 30-as, egy 31-es és egy 32-es méretűt. A 32-es túl nagy, de az majd jó lesz jövőre.

Anonymous said...

a tancolo talpak vajon mirol szolnak? mert en ugy belealudtam a multkor... |-)

felejteni meg sokszor nagyon jo :)

Rena said...

A botos talpú cipőt nem stoplinak hívják?

Rena said...

Amúgy szerintem aki kicsit is nem hebrencs az nem ír/ne írjon blogot :)

márta said...

Vannak jó nem-hebrencs blogok is...Most nem jut eszembe egy sem, de tényleg van ilyen. :)

Anonymous said...

Azt hiszed, a te rövid távú memóriád szörnyű? Kérdezd meg Timit, milyen az enyém. Ha valami nem szám, akkor már 3 mp múlva sem emlékszem rá. A hosszú távúról ne is beszéljünk. (Helga nevéhez több, mint 5 év kellett ,hogy nagyjából megjegyezzem, a tiedet csak azért tudom nagyon jól, mert nincs elmentve a blogod, így mindig beírom a gugliba, hogy Prodán Márta szösszenetek.)