Friday, May 2, 2008

Létrehoztam

egy új blogot. Ez lesz az én német blogom. Akinek van kedve, benézhet oda is, bár még nem írtam oda semmit, és ki tudja, hogy fogok-e egyáltalán. De azért jó lenne. ( Azóta írtam valami nagyon érdekeset...:) A blog címe : Der Blumenmarkt, tehát Virágvásár. Azért ez, mert kicsit úgy vagyok az egész ittlétemmel, meg a nyelvtanulással, mint a múltkor, mikor voltam a virágvásárban. Olyan összevissza. Mert a virágokkal is úgy vagyok, hogy tetszenek, de nem igazán értek hozzájuk, és eddig szinte minden virágom elpusztult, de azért csak elmentem megint venni néhányat, és még fűszernövényeket és epret is vettem, és sose felejtem el, mennyire örültem nekik. (Most is örülök, mert még mindegyik él és virul.) Mert ilyen is kell legyen valaki, mint amilyen én... hogy valahogy átbotorkálok ezen az életen, mindig újrakezdem, és mindig új örömökre bukkanok. Most, hogy ilyen szép metaforákkal szemléltettem és támasztottam alá önmagamat, útjára bocsátom legújabb szerzeményemet, aztán kéretik csak diszkréten nevetgélni a hibáimon.

6 comments:

Laszlo said...

:D
Ez a bejegyzésedet megdíjazom egy Oszkár-díjjal!
Tetszik gondolatmenete, az őszintesége, az apró dolgok, s a nagy dolgok, amikre utalnak, de amikre konkrétan is kitérsz, meg ilyenek.

Anonymous said...

Szép a német blogod és hasznos is a német nyelvet tanulni vágyóknak, én nem tartozom közéjük ezért kérném szépen a hasonszőrűek nevében, hogy ezt a blogot ne hanyagold ám el.
Amúgy sok sikert és látogatót kívánok a német blogodhoz :)

márta said...

Köszönöm, Oszkár!:)
Rena, ne aggódj, sok víz lefolyik még a Dunán, míg nagyobb örömmel fogok oda írni, mint ide. Csak gondoltam, összekötöm a kellemest a hasznossal.:)

Anonymous said...

jee.. na ez talan engem is motival, hogy tanulgassam a nyelvet. Ugyhogy irjal oda is.
En majd olvasom. Persze a szotarral az olemben.

Anonymous said...

"Mert ilyen is kell legyen valaki, mint amilyen én... hogy valahogy átbotorkálok ezen az életen, mindig újrakezdem, és mindig új örömökre bukkanok."

Bewitched :) Káprázatos :)

Mondtam már, hogy olyan jó, hogy írsz ide? na, akkor most mondom: OLYAN JÓ? HOGY ÍRSZ IDE


Noémi

márta said...

Köszönöm.:)