Friday, October 29, 2010

Csemege.

Hazahoztam a kertből egy nagy kosár birsalmát. Enikő szereti csak úgy nyersen enni, én szeretem csirkemell mellé mézesen megsütve és a birsalmasajtot pedig, úgy tűnik, mindegyikünk csak úgy csipegetni, módjával, ahogy illik. Egy kg birsalmát felaprítottam (férfimunka volt...) majd citromos, citromhéjas vízben megfőztem. Botmixerrel összekevertem, hozzáadtam egy fél kg cukrot, majd fél óráig folyamatosan kevergetve főztem még. Tepsibe öntöttem és a sütőbe tettem, alacsony hőfokra, hogy száradjon. A német recept szerint ezt hét órán keresztül kellett volna hagyni, de én egy óra múlva kivettem és hagytam a levegőn száradni.
Ha picit begyógyul az elvágott ujjam, még készítek mindenképpen, mert hosszú lesz a tél és a birsalmás karácsonyi gyümölcskenyér is finom lehet, gondolom én.





9 comments:

Gál Edith said...

Ezekből a guszta kockákból én is ennék néhányat... :)
Gyógyulást az ujjadnak és szerintem jól gondolod...Biztosan finom lenne a birsalmás karácsonyi gyümölcskenyér.

Borzási A. Kriszta said...

olyan ügyes vagy!

iri said...

Ujbol nagyon szepek kepeid

Kóczi Csilla said...

Kellemes csemegézést és jobbulást az ujjadnak!

Bodzás Vendégház said...

Elandalodtam. A képeid gyönyörűek!

Anonymous said...

Nahááát! Én mindig 3-4 hetet várok, hogy száradjon a birsalmasajt... a sütő sose jutott volna eszembe :)

Klári B. said...

:) jo hangulat van most is nalad :)

rojalka said...

....mmmmm.....Jól esett ez a falat.
:)

Natimi said...

Birsalmából én lekvárt,vagyis olyan kocsonyás valamit szoktam készíteni,amit lekvárnak hívok.Nagyon szeretem.
De így is biztosan isteni a birsalma.
Ügyes vagy!