Tuesday, July 10, 2012

Ma reggel

olyan nehéz a szívem, ezért jól esik a hajnali teendők után, virágszedés okán, szemerkélő esőben körbejárni a kertet. A kis kertdarabkákat, mert ide is, oda is vetettem, ültettem, tettem-vettem - mint a brac-i asszonyok az évszázadok során - néhány magot, palántát, követ. Meglocsolom az eresz alatti faragott dísz-szekéren - apukám faragta nekem hosszú hónapokon át, annyira szépnek látom! - szomjazó növényeimet, majd szedek néhány szál virágot. Kezdődhet a nap.

( Hogy valami kis zene is legyen: a gyermekeim is énekeltek abban a kórusban, mely múlt vasárnap előadta John Rutter Mass of the Children c. művét egy közeli, gyönyörűszép templomban. Nekem ez a rész tetszett legjobban, már csak azért is, mert fél éve számtalanszor hallom itthon is felcsendülni...)

10 comments:

majusvan said...

A nehez szivedre nehez barmit is mondani, de a viragaid gyonyoruek, a szeker es a kerted is, fotok szinten - ennyi gyonyoruseg es az en oromom, hogy olvashatom soraidat hatha picit konnyit azon a banaton. Olellek.

VRJúlia said...

Én már oly sokszor kérdeztem rá..és mindig az volt a válasz: Nem vagyok szomorú....
Nehézséget könnyítsen az én örömöm, mit olvasás-nézegetés-gondolkodás-csodálat közben érzek, amikor ITT vagyok.
Szépet és jót,
Júlia

kovtama said...

Gyönyörű a kerted, nagyon szép képek.

márta said...

Igen, most kezd végre zöldülni, majd még megmutatom akkor is, ha kinyílnak a virágok is. Nem igazán reméltem, hogy kikel valami, mert kemény volt a föld, de hoztam új földet is a régire...azt hiszem, megérte.

A szívem mások baja miatt nehéz. Barátok, ismerősök baján töröm a fejem, és bánt, hogy nem tudok segíteni.

Köszönöm, hogy írtok nekem...

Monika said...

Neked már virágzik a lepkevirág?????Én későn vetettem, de majdcsak lesz belőle is virág....
Milyen megható a kis szekér!!!!!

VRJúlia said...

Lehet-e még fokozni a szépséget?
Köszönöm az áradó alázatot.

Éva said...

Mindenre van időd!

Lele said...

Hangulatos a kerted nagyon.A Gloria-t hallgatni,pedig lenyügözö.

Gonda Hajnalka said...

Márta ez a szekér...elállt a lélegzetem, hogy apukád faragta neked...ez úgy is gyönyörű, ha nem az apukám faragta, akkor te mit érezhetsz, ha rátekintesz!!!
Remélem a szomorúságod is egy kicsit lecsitul, hogy ennyien szeretnek!

Anonymous said...

Sz. Ruben
Tibi milyen e-mail cimet hasznal mostanaban? Egy kis segitsegre lenne szuksegem, ha tudna segiteni :), akarok kuldeni egy emailt neki, vagy neked, milyen cimre kuldhetem? :)