Saturday, August 15, 2020

Zine.

 

Ez év januárjára terveztem elkészülni a zine 3. számával. Legkésőbb februárra! De aztán annyi minden közbejött. Először is a könyv! Aztán a világjárvány, a saját betegségem, az idő hiánya, erő hiánya, kedv és ihlet hiánya. Mikor mégis jött egy-egy ötletem, azt gyorsan leírtam, lerajzoltam, s betettem abba a halvány türkiz színű, fehér pöttyös mappába, ahova a zine-nel kapcsolatos gondolatokat gyűjtöm. Így készült el az aktuális szám. Sok hiányból, halogatásból, kitartásból, a napok maradékának összeszedéséből, megbecsüléséből. Tanulom: ha nem sikerül valami, ha belefáradok, nem adom fel, hanem megpihenek. Majd később folytatom.

A zine aktuális, átfogó témája az "otthon". Olyan sok szeretettel készült! Két napot szántam csak a nyomtatásra, ezen a majdnem 18 éves, hol működő-hol nem (vagy ahogy a férjem mondja: hozzáértéssel működő) nyomtatón, ami itthon van. Megengedhetnénk magunknak egy újabb modellt? Persze. De az a helyzet, én szeretem. Már csak azért is, mert akkoriban vettük, amikor a legkisebb gyermekünk született. És még működik, mint ahogy én is működöm még. Illik a céljamhoz: szeretnék egy olyan mini-magazint írni, ami kézzel készül. Korlátozott példányszámban. Tökéletlen minőségben. Vannak sok példányban megjelenő, kitűnő külalakkal, tartalommal megjelenő újságok, én is veszem, olvasom őket - de én mást szeretnék. Egy olyan világban, ahol mindig a növekedés, mindig a több és jobb az elvárás, én kifejezetten boldog vagyok azzal, ami van. Nem olyan értelemben, hogy csak rosszabb ne legyen - hanem hogy igyekszem szeretni, belakni, felhasználni, kihasználni az adottságokat, legyen szó bár csak egy régi nyomtatóról.

Szóval a zine: mint mindig, önköltségen - postaköltségen kívül nem kérek érte mást, csak egy kávé árát.

Aki a következő péntekig Magyarországról megrendelné, annak - egy rövid látogatás alkalmából - belföldi postaköltséggel (515 Ft - kb.1,5 euró, ha jól látom) tudom postázni. Önköltség (papír, nyomtatópatron): kb. 2,5 euró (850 Ft). Olyan kávét, amit szeretek, már 1 euróért is tudok venni.

További részletekért az email-címemre lehet írni: prodan.marta@gmail.com

14 comments:

Katalin said...

köszönjük :))♥

Piroska said...

💛💛💛💛

Piroska said...

Én is kérnék rögtön 3 példányt. A húgomnak ha el tudod küldeni, az lesz a legjobb :) tőlük majd én megkapom!
Hála és köszönet érte. Érted, kedves Márta!

márta said...

Piroska, rendben!

Gyöngykaláris said...

Márta! a Kisasszonyok film-történet jutott eszembe.... és tegnap Te - az újsából :). A riport. Köszönjük! :) (és a kedvenc történetemet olvashattam...)

Katalin said...

krikszi, Márta, ez nem fair: kérem szépen, nem ér, hogy csak ti tudjátok (vagy csak én nem?)., milyen újság, milyen riport, hol, mikor, ...ne már
én csak ezt találtam,..https://www.evangelikus.hu/prodan-konyv-ajanlo-20200608
mondjátok már el!!

Katalin said...

erre gondoltál krikszi...https://www.evangelikus.hu/prodan-marta-konyv-ajanlo

márta said...

Az Evangélikus Élet c. folyóirat aktuális számáról van szó...

Katalin said...

ott keresem online, de nem lelem :(

Katalin said...

http://www.evangelikuselet.hu/#page/11

Katalin said...

jó, értem, a legújabb lapszám még nem látható, bocsánat, (esz a sárga irigység, hogy én nem olvashatom...:)))

Anonymous said...

Szeretem olvasni az írásaid. Lecsendesíti a lelkem az őrült világ még őrültebb pillanataiban. Egy sziget. Vágyom rá, belebújni, megfürödni benne, akarni, hogy magam is megteremtsem. Bár a házat, a kertet, az erdőt sajnos nem tudom. Szeretem a képeid is. Egyszerűek, de pont olyanok, amilyeneket én is meglátok. Mennyien nem látják...
Régen meséltél a kutyusról.
Minden jót!
Betty

márta said...

💛
A kutya jól van. Majd még mesélek róla.:)

Anonymous said...

Akkor jó, szép vasárnapot Neked :)
Betty