Sunday, April 11, 2021

A Thousand Beautiful Things.

Naplót írni. - Reggelihez gyertyát gyújtani. - Új Spotify listát összeállítani New Dream címmel. - Imádkozni. - Napon szárított, friss ágyneműt húzni. - Almás pitét sütni. - Írni. - A készülő fényképalbumba kedves mondatokat kigondolni. - Megfőzni a tegnap már előkészített paradicsomos káposztafőzeléket. - Bundás kenyeret sütni a száraz kenyérből. - Összehajtogatni a ruhákat. - Virágot venni. - Kirándulni. - A Duna partján ebédelni. - Részleteket fotózni. 
Annie Lennox címadó, ezerszer meghallgatott dalára hangolódva ezer és ezer szép dolgot tudnék összeírni mindabból, amit szeretek, megélek, érzek, megteremtek, megálmodok, amit hiányolok vagy amiről könnyek közt lemondok. Ezer és ezer pillanat múlik el úgy is, hogy túl fáradt, beteg, szomorú, unott és fásult vagyok észrevenni. De még mindig, még így is ezer és ezer marad, amit látok és elfogadok. A szeretettel teljes szív és tekintet a leghétköznapibb pillanatokat is élménnyé, szépséggé változtatja, életkedvvé és táplálékká a következő útszakaszra.

9 comments:

OLGA said...

Köszönöm ,hogy ma is olvashatlak ❤🙏🏻!Áldott vasárnapot kívánok nektek !🙏🏻Úgy örülök ha írsz...minden nap varom🥰🤗

Kósa Márta said...

Milyen érdekes kicsinek látni a Dunát! Merre? Köszönöm a képeket, jól esik látni, hogy az én folyóm milyen kicsike korában...

Éva said...

Sok ezer gyönyörű dolgot észreveszel, és ezeket át tudod adni nekünk. Mi pedig köszenettel elfogadjuk és gyönyörködünk bennük. Hálás vagyok neked.
Én is örülök, ha írsz, minden nap itt vagyok!

f.klarcsi said...

Kedves Márta! Nagyon szeretek apró részletekből kitalálni dolgokat helyszíneket, most jól felcsigáztál, mert a Duna németországi, ausztriai szakaszát jól ismerni vélem. Úgyhogy most ebédfőzés helyett képeket bogarásztam. Az első és az utolsó tippem is Passau, de ha az, akkor valóban sikerült jól "eldugnod" a várost. Még Donauwörth, Kehlheim, a Wachau játszott (egyebek között). Ne hagyj bizonytalanságban! Amúgy nagyon szeretem, ahogy ráfokuszálsz a pici apró dolgokra! És gyönyörű rózsacsokrot kaptál! Aggódom hogy a betegséget emlegeted ..

márta said...

Igen, Passau.:) Nem volt célom eldugni, csak személyes benyomásokat örökítettem meg.🤓

f.klarcsi said...

Köszönöm. A rakpart volt gyanús, de hát olyan máshol is lehet, azért kezdtem nézegetni más városokat, de ott meg nagyon mások voltak a domborzati viszonyok. Aztán az "Innstadt" vonalon kezdtem el kutakodni. Végül is olyan azért kevés hely van, ahol Duna is van, meg Inn is. De először azt hittem, hogy valamilyen üzlet-lánc, aztán kiderült, hogy sörfözde, meg az is, hogy Passau egyik városrésze. De azért nem voltam egész biztos benne.

Azért az ebéd is elkészült :-)

Szép vasárnap délutánt!

Piroska said...

Márta, te egy életművész vagy. Ez bizonyos számomra, te tényleg AZ vagy 🤗 Megérintettél most is, mint mindig! Köszönöm!

Katalin said...

Olyan furcsa, nosztalgikus,finom jó hangulatot okoztál most ezzel a bejegyzéseddel...(sokszor mondják a blogosok, hogy az ismétlések elkerülhetetlenek, sokakat ez riaszt)...Eszembe juttattad a kb hat (?) évvel ezelőtti könyvet (Ann Voskamp ezer ajándékát), és egy fickót (Neil Pasricha: 1000 Awesome Things),...és eszembe jutott, hogy egyszer régen én is elkezdtem miattad írni egy naplót : minden nap leírtam az aznapi - konkrét - megtörtént - valódi apróbb, nagyobb aktuális jó dolgaimat ...(és megkerestem ezt a kis naplómat, és kiderült, több, mint 6 évvel ezelőtt volt :))))és annyi sok örömöt felidézett bennem, annyira feldobott, nagyon kellett ebben a nehéz időszakban♥

Klári B. said...

Jajj, az a bábokkal teli kirakat, de szép.