Thursday, November 4, 2021

Kedvenc ruhák.

Frissen vasalva. Egyenként vállfára akasztva. Kockás, levélmintás, virágmintás ruhák. Nem túl ünnepiek, nem túl hétköznapiak. Mindennapi használatban. Nem öltöztetnek alul, nem túl. Zöld, sötétkék és bordó színben. Régiek és egészen újak. Slow fashion, fast fashion. Fair és kevésbé fair termelésből. Egyik-másik itt-ott javítva. Mindegyik hosszas mérlegelés után, gondosan kiválasztva. A barna bakancshoz hozzágondolva. 
Kedvencek és még kedvencebbek. 
Láthatóak és láthatatlanok.
Az üdvösség ruhája, az igazság palástja. * A szépség, a méltóság köntöse. A biztonság nagy, puha sálja. A bizalom jó meleg kabátja. S a kitartóan szemerkélő, novemberi esőben ráadásul még az öröm nagy piros, fehér pöttyös esernyője is. 

* mai napi Ige - Ézsaiás 61:10

12 comments:

Éva said...

Nem tudtam mi a slow fashion és a fast fashion. Utánanéztem, és így okosabb lettem. Tudok tőled tanulni sokszor.Többek között ezért is szeretek ide járni.

Katalin said...

azért szeretem a posztjaidat, mert mindig megtanít olyanokra is figyelni, amikre nélküled épp nem tenném, most pl. hogy szeressem a ruháimat, olyan kedvem teljen benne, olyan kedvencek azok, mint Isten ajándékai, hogy örömömet találjam bennük, víg örömre indítson

(annyira sajnálom, hogy nem tudom lefordítani a német könyvlapodon látható írást, rettentő kíváncsi lettem rá)

Katalin said...

DeepL-be átmásolva Lukács 16:10-et értem, csak a többire is kíváncsi lettem volna :)

Katalin said...

így fordította a DeepL.

Franz Ferstl kedvenc imája:

„Szeretni Istent!
Mindig a kezedből kapom magam.
Ez így van és így kell lennie.
Ez az én igazságom
és az én örömöm.
Szemed folyamatosan engem néz, én pedig
a te tekintetedből élek,
te teremtőm
és üdvösségem. Jelenléted
csendjében taníts meg megérteni a titkot, ami vagyok. És hogy én rajtad keresztül, előtted és érted vagyok."

Katalin said...

és belelendültem, neked is mutatom, mire leltem: http://reggelidicseret.blogspot.com/2011/01/udvnek-ruhai-igazsag-palastja.html

márta said...

💛

Gyöngykaláris said...

Hihetetlen, hogy jövök ide olvasni, és minden egyes gondolatod most rábólintás az enyémekre, márminthogy igen, valami ilyesmit érzek én is.
Szeretem a ruháimat. Jóérzés rátalálni önmagunkra valahogy ezáltal IS. És még annyi mindenen keresztül IS. Öröm, hogy valahogy ettől is, ezzel is teljesebb leszek. Éspersze ott a sok, nem kézzelfogható "öltözet", amit magunkra veszünk, a lelkünket öltözteti, hol cifrán, hol szerényebben, hol könnyed, hol súlyosabb... De - kívülbelül mi vagyunk. Nagy ajándék ez, ha tudjuk érezni, értékelni, megélni, és persze örülni mindennek.

Piroska said...

A semmiből teremtesz újat, magasztosat! A jelentéktelennek tűnő dolgok nálad értelmet, sőt hatalmas értelmet kapnak 💛

Katalin said...

varázslatos kis könyvet olvasok épp (egy norvég színész, komikus, író Lina Skáber könyvét, a "manégykézlábakarokjárni"-t), és az illusztrátora meseszép "önismereti" rajzaiba is beleszerettem...de nem is ez a lényeg, hanem küldök egy linket, nyiss rá, és nézd meg a 10-lépét NEKED KÜLDÖM, sok szeretettel, ...köszönlek
https://fashionlife.online/surreal-illustrations-lisa-aisato/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=organic

Katalin said...

az ernyő a te kezedben van, de engem védesz az esőtől♥

márta said...

Hogy ki véd meg kit - az mindig változó. Nagyon köszönöm! :)

Abigél said...

Annyira jól megfogalmazod, öröm tőled olvasni!