Friday, March 27, 2015

Életem

13879. napján illatozó gofrit sütöttem reggelire. Aztán megcsodáltam egy frissen nyílt ibolyát az ablakban. Az ablak a völgyre néz, mi a hegyen lakunk. Majd nagyot sétáltam a városban, hol gyönyörű volt a hideg, a Duna, az élet. Fázósan húztam szorosra nyakam körül a sálat kilépvén egy pékség ajtaján. Itthon almás pitét sütöttünk délután, s csak sokára lett készen; valaki mindig elcsente a kis, cikkekre vágott almákat a formába nyomkodott vajas tészta tetejéről. Rúzst kaptam ajándékba valamelyik kisasszonytól, életem első rúzsát. Nekem amúgy napok óta érezhetően fáj a szívem, mikor országomat (is) ért tragédiára gondolok. Mi is szoktunk repülni, az én gyerekem is lesz cserediák, neki is van repülőjegye nyárára, hát hogyne félnék, hogyne fájna, hogyne éreznék együtt.
S mégis. Vagy pont emiatt. Ajándék minden mozdulat, gesztus, illat, fény, szín. Még a konyhából kiszűrődő veszekedés is az. Egyenként csodálok, egyenként köszönök meg mindent. Boldognak lenni a bátorság egyik legkézenfekvőbb formája, azt hiszem.


7 comments:

niqoe said...

Kedves Márta,
Isten éltessen sokáig,egészségben,szeretetben.
Az utolsó mondat különösen szép,ismételten köszönet érte.
Szép tavaszt kívánok Nektek,
Enikő

Anonyma said...

"Egy ideig azt a kis jelentéktelen, kék virágocskát nézte, amelyik onnan bújt elő a moha közül. Egészen jelentéktelen volt, még észrevenni is alig lehetett. Pedig sok tölcsér fityegett rajta, egészen aprók, tiszta világoskékek, olyanok, mint az égbolt nyáron, amikor tele van napsugárral. Milyen szép - gondolta - s az ember nem is látja meg. Elmegy mellette, s rálép. Mennyi sok szép dologgal van tele a világ."
(Wass Albert)

Isten éltessen sokáig Márta! :)

Én nagyon gyakran olvaslak, de csak ritkán szólok Hozzá(d)...és, csak, hogy tudd, olyankor megköszönlek, mert Te is egyik áldása vagy az életemnek!
Boldog születésnapot, igazi Ünnepet kívánok! Szeretettel: A.

Anonymous said...

Köszönöm a szép sorokat ismét! Üdv., Márta Budapestről

Piroska said...

Isten éltessen és ôrizzen meg Tégedet!

Katalin said...

Isten éltessen drága Márta

(sajnos/szerencsére mindig van kontrasztja mindennek)

Mandula said...

Előbújva csendes névtelensegből köszöntelek szeretettel minden szépet-boldogságosat kívánva és köszönöm a "véletlen" sorsnak, hogy egy félre kattintással Hozzád vezérelt és azóta olvashatlak.

márta said...

Nagyon köszönöm!