Monday, October 28, 2019

Sven.

Hát itt van. Hazahoztuk.
Úgy hívják, hogy Sven.
Tegnapelőtt találtam meg véletlenül a szekrény alján azt a nyakörvet, amit még nyolc évvel ezelőtt vett volt valamelyik kisasszony. A kutya itt errefelé, nálunk egy réges-régi, már beteljesedni nem is remélt, gyermekkori álom.
De most itt van. Végre.
Repkedő fülekkel, kissé csámpás, rohanó léptekkel érkezett a házba s az életünkbe.
Az az igazság, hogy nagyon aranyos.
És az is, hogy többnyire megrökönyödve figyelem, milyen furcsa. Macskákhoz vagyok szokva.
Első dolga az volt, hogy kiszórta a földet a padlón tartott növényeim cserepéből, aztán kihúzgált néhány könyvet azok közül, amelyeket így éppen egyszerre olvasok, ezért kéznél tartok a kisasztalon, aztán szájába vette az aktuális kötnivalóm gombolyagát és végighúzta a szobán. Megugatta Micit, aki elmenekült, ami lelkiismeretfurdalást, sírógörcsöt eredményezett az újdonsült gazdinál, s én hirtelen azt sem tudtam, őt vigasztaljam, vagy a macska után fussak.
(Ja, még nem szobatiszta.)
Így ért véget, kissé megszeppenve, az első kutyás nap.
Ha címet kellene neki adni, lehetne akár azt is, hogy: nem volt elég bajunk, hát csináltunk magunknak.
Csak viccelek.
Legyen inkább az: Isten hozott hozzánk, kicsi Sven. A rendetlenséggel együtt, amit okozol, a könnyekkel, a nevelésedre irányuló fáradozással, a felelősséggel együtt. S a nevetéssel, vidám történetekkel, sok-sok sétával, valóra vált álommal, életre szóló barátsággal is...Érkezésed magával hoz valamit, amit egy-egy könyv, hobbi, számítógépes játék soha nem tudna megadni: az élet kiszámíthatatlanságát és ajándékát. 

8 comments:

Piroska said...

Oh de jó!! ❤️🤭❤️ El tudom képzelni a napokat Svennel...

Kinga said...

❤❤❤ sok boldogságot együtt! Nagy öröm és sok nehézség, de nem cserélné el az ember semmivel! 😉

Anonymous said...

Drága Cukibogyó :) Ajánlom figyelmetekbe Cesar Milan könyveit a kutyanevelésről. Remek tanácsokat ad, érdekes, letehetetlen, olvasmányos stílusban! Kicsi Sven most egy falkába érkezett, aminek ő az egyik tagja (lesz), most azt képzeli, hogy ő a falkavezér (tévesen :) ). Nagyon-nagyon sok örömöt kívánok Hozzá!
Nem anonymus: Asztalos Éva

Betti said...

De jó, hogy írtál róla! Mi is sokat tanultunk Cezar Milan videóiból, mert hát van legnagyobb kutyabarátunknak akkor még nem igazán ment az olvasás. Azt hiszem újra ránk férne kicsit foglalkozni a témával itt erre felénk is. Hát: sok örömet, mert azért aranyosak, okosak és hűségesek a kutyák.

mancoka kertje said...

Nagyon aranyos, imádni való! Az a nézés, ahogy az újdonsült gazdira figyel!
Szerezzen nektek és kis gazdájának nagyon sok örömet és váltsa valóra a hozzáfűzött reményeket, hogy feledtetni tudja a sok kis apró(vagy nagyobb) csínytevését!

Klaudia said...

Tündéri :)

Szera said...

Sok mindent megtanítanak a kutyák, a sírás kockázatát is. De most gondoljunk arra a sok szeretetre, amit adnak, amit adhatunk. Legyen benne sok örömötök!😊🧡☀️

L. M. Zsuzsi said...

Annyira kedves képű ez a kicsi kutya, pont ilyent tudtam volna hozzád elképzelni! és annyira jó, hogy Sven a neve, mint Sven Nordqvistnek, a Pettson könyvek írójának! Pláne, hogy egy kiskutya felér száz muklával...