Thursday, July 1, 2010

Nemreg


elolvastam Szabo Magda "Hullamok kergetese" c. irasat, amelyben az utazasairol ir, peldaul pont azert erdekelt, mert svedorszagi elmenyeirol is beszamol. Egy napra athajozik Daniaba, ahol arra lenne kivancsi, milyen mondjuk az elet a rakparton, a matrozok kozott, de idegenvezetoje lebeszeli errol, mert az veszelyes. "...hat akkor nem, akkor nezzuk az illedelmes latnivalokat..." - gondolja erre Szabo Magda, es en is igy vagyok vele valahogy: lattam Stockholmot, lattam az illedelmes latnivalokat, a Parlamentet, a Kiralyi Palotat, a katonak orvaltasat, szoval amit szokas ilyenkor megnezni, es remelem, egyszer visszaterhetek oda is koborolni, ahol nem tolonganak a turistak. Stockholm szep. Az epuletek szinei, a varosba befurakodo tenger nagyon tetszett. Szerettem minden kulonosebb ok nelkul allni es nezelodni az allomason. A palota ajandekboltjaban vettem egy dobozka cukorkat, majd megosztom az otthoniakkal, az ember nem minden nap szopogat kiralyi cukorkat.

Amugy itt egy csopp kis faluban lakunk, erdoszelen, estefele elmentem kicsit magamban setalni, sot az erdoben mar sikerult is eltevednem, es arra jottem ra, szep a nagyvaros, de meg jobban szeretem ezt a pici helyet. Ez is, az is Svedorszag, es en roppantul halas vagyok, hogy itt lehetek nehany napig.





4 comments:

Anna said...

Miben van ez a Szabó Magda-írás?
Komolyan, ha nem nézem meg most a képeidet, tuti nem jutottam volna egy kis plusz erőhöz, ami kell valami utazótáskák éjszakai bepakolásához:)

Edit said...

Par eve, egy fel delutan es egy rovidke delelott erejeig en is jartam ott, igy meg az "illedelmes latnivalok" nagy resze is kimaradt :) De nagyon tetszett a varos. Foleg a fenyek, amikor mar ment le a nap. Es a tenger! :)

honfiviki said...

Kedvet kaptam odaszaladni!

Szera said...

Kedves Márti!

Szeretnék neked írni egy személyes levelet, de ehhez kellene az e-mail címed... :)
Elküldenéd nekem?
szerafin2ster@gmail.com
Köszönöm!