Thursday, September 8, 2011

A konyhaablakon kitekintve,

a fenyőfa ágai közötti réseken át látom ám a kerti lakban rakoncátlankodó Micit. Tegnap önszántából odajött hozzám kedveskedni, talán mégis szeret. Oktalan szomorkodás okán mondtam is neki: Mici, legalább te szeressél. Már késő reggel van, a gyerekek szokás szerint sokáig aludtak, pedig néhány nap múlva már hajnalban indulásra készen kell lenniük a fájdalmasan korán induló iskolabusz miatt.
Mégis, legalább, már, pedig. Szavak, szavak, szavak... Megannyi lebegő díszlet felesleges kis saját rendezésű drámáimban.
A véget ért szabadság felett érzett gyermeki bánatot sok mindennel lehet gyógyítani. Síppal, dobbal, nádihegedűvel, az iskolakezdést megelőző napokban pedig kíméletes ébresztgetéssel, fényes, vidám, szobába tálalt reggelivel.



9 comments:

Piroska said...

Elkenyezteted a csajokat igy iskolakezdes elott:))) Jol teszed, biztosan megerdemlik!!!

Borzási A. Kriszta said...

hjaj, de jó nekik!

penzesbea said...

Az elmult het es fel ev alatt meg soha nem nekem kellett ébreszteni a gyerekeket...Iskolaidoben, vakacioban is ok ebresztenek bennunket...De kár! Mert nagyon jo lesz a lanyaidnak kesobb visszaemlekezni ezekre a reggelekre. Kozos reggeli teazgatasaink nekunk is vannak, de mindig en vagyok az egyetlen aki meg is issza:)Mindig igy van ez, es megis harom cseszet keszitek elo. Natan es Ariadne szepen jatsszak a szerepuket:) Elvezzetek ki ezeket a nyugodt napokat.

Monika said...

Boldogan lennék a lányod..)♥ Ez a szeretet,ami életük végéig elkíséri őket.

Mike Adina said...

Mit nem adtam volna kislányként....

liv said...

Nagyon szép! :)

Éva said...

A nyári szabadságom elvesztése miatt érzett szeptemberi felnőtt bánatomat én is valami kényeztetéssel enyhítem holnap egy jó reggelivel...:-)))
Ágyba nem hozza majd senki, de kibírom!
Kényeztesd a lányokat!
Szerintem az ő kényeztetésük számodra is egyfajta kényeztetés. Az ő örömük a tied. Így van jól!:-)

Klári B. said...

azert elvezni fogjak a hetet... nem csak a suli miatt... gondolom en... meselj majd az iskolarol, hova jarnak, hogy tetszik nekik, stb... :)

csillag said...

Szép iskolakezdést! :)