Tuesday, September 25, 2012

Példázatok

teremnek a virágágyásban, itt az ősz, ideje betakarítani őket. Egyébként könnyen beszélek, mert volt hova és volt mit vessek tavasszal, de. Bízom benne, ha nem lett volna kert, egy cserépnyi föld s egy-két ajándékba kapott virágmag akkor is csak akadt volna. Mert szerettem a tavasz friss hajtásait, szerettem a nyár színes csokrait is, de legjobban ezeket a megbarnult, magoktól roskadozó virágokat, - mint az értelmesen végigélt élet vigasztaló ígéretét, - szeretem. 
Egyetlen odaadott, felhasznált kis magból végül mindig virág, majd sok új mag lesz, s valahol ebben a folyamatban ott van az élet minden fájdalma, öröme és értelme.

(Amúgy megtanultam papírzacskót hajtogatni, s épp néhány ajándék virágmag-keveréket állítok össze apró csomagokba. Van benne: pipacs, rézvirág, borágó, búza-, lepke- és harangvirágmag. Szép gazdag őszünk van. )


9 comments:

Éva said...

Engem már az is lenyűgöz, hogy milyen szép kis zacskókat tudsz csinálni.:-)

ildikó said...

hm. szép a példázat, és milyen igaz. nagyon.

VRJúlia said...

Tavaly ilyenkor még a messzi-messzi ismeretlenségből írtad nekem (is), ahogyan a tulipánhagymákat készíted a tavaszra...
Most egy közelebbi ismeretlenségből- mert ugye itt már annál többről van szó- újra megállítod az időt, hogy vissza nézve újra csak előre, mindig előre lássak.
Mindig köszönöm:)

Hajnalka Nagy said...

Fantasztikus, ahogyan írsz, mondtam már? :)

Lea Mónika said...

ó, de jó!!!:-)

Rena said...

én is kérek egy csoMAGOT :)

Ciripbogár said...


Számomra nem is lenne szebb ajándék, mint a Te virágmagos zacskóid egy virágnyi élet gyümölcsével.
Boldogok, akik kapják!
(nyár végén be kellett gyűjtenem a cserépnyi virágos rétemet nekem is: Búzavirág, pipacs, borzaska, bíbor kasvirág és egy nevétnemtudom lila-picike)Meg kell tanulnom papírzacskót hajtogatni:)

Lepkevár said...

Egész héten az jutott eszembe minden lehulló levélről, amit itt írtál: "az értelmesen végigélt élet vigasztaló ígérete". Ennél szebben maga Márai sem tudta volna megfogalmazni.

És nagyon fontos megemlítenem, hogy elkészült a Before Midnight, a Before Sunrise és a Before Sunset folytatása. Filmhírnek régen örültem ennyire. :)

Lele said...

Egy apró csomagocska épp ma megérkezett hozzánk is.Köszönöm szépen!