Monday, October 1, 2012

Zoknit kötök,

ráadásul magamnak, ami azért furcsa gondolat, mert először mindig másnak szoktam. Természetesen a gyerekeknek, aztán természetesen ajándékba, de most - miután egy csomó másnak szánt, félbemaradt, rosszul sikerült ez meg az okán már végérvényesen elhittem, hogy képtelen vagyok bármit is jól megcsinálni ebben az életben, magamnak kötök, ráadásul zoknit, mert ősz van és fázik a lábam, s mert jó kis puha, hasznos, kézzelfogható megtestesülése annak a gondolatnak, hogy gondoskodnom kell magamról (is), s nem várhatom mástól a megoldást, ha fázom, vagy szomorú, vagy tanácstalan vagyok, vagyvagyvagy...

Az október meglehetősen komoran indult.
Egyébként a hétfő is, meglehetősen szürkén.
Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy nem baj.

Odabent a lélek olyan, mint nárdus olaj az alabástrom szelencében. A jót, mit évek során gyűjtögetünk, nem temet(het)i be a csend. Néhány őszi levél, egy szem fényes gesztenye, ráadásként egy pár készülő színes  zokni nekem elég, hogy megrepedjen, kiömöljön.

Boldog Októbert!


13 comments:

Éva said...

Ezért is járok ide, mert a nárdusolaj az alabástrom szelencében képe rögzül bennem, ízlelgetem a hangulatát, a szépségét, és most sokkal jobb, mint pár perce volt.
A finoman könnyű képeid, a fényes gesztenye és a védelmező zokni emlegetése pedig kell a napi egyensúlyomhoz.Hogy ennyi is elég nekünk, mert tulajdonképpen sokszor számomra is elég ennyi.:-)

Lele said...

Olyan szivesen küldtem volna tölünk egy szekérnyi napsütést - goldener Oktober - .

Adrienn said...

Nem kis dolog, zoknit kötni, legalább is számomra! És milyen jól jönne nekem is (fázós lábú vagyok). Én poncsót szeretnék, de folyton elrontom:((

Katalin said...

Boldog Októbert kedves Márta

Gál Edith said...

Én is Boldog Októbert kivánok Neked és Szeretteidnek!

Brigi said...

szerintem ez a zokni nagyon klassz lesz a nyirkos oszi napokon. szineben is pompas.

Hajnalka Nagy said...

wow, mindig meglepsz mennyire jól írsz! :) boldog októbert!

Ciripbogár said...

Nekem ez a hely egy alabástrom szelence.


Lépten-nyomon veszem itt észre az emberek zsebéből kihulló-kiguruló gesztenyéket, aztán tegnap kiderült, miért: az a babona járja, hogy a zsebbe rejtett friss gesztenye megvéd az influenzától. Az én zsebeim mindig tele vannak friss nedves gesztenyével - egészen más okból- de mulattat, ahogy azt gondolhatják rólam, hogyhát ennyire félek én az influenzától, ejnye.

Eszter said...

Milyen gyönyörű képek...! (már megint :)

marta said...

Én mindig betérek hozzád..valahogy amiket gondolsz és irsz..én már le sem kell irjam..egyetértek..azonosulok..Amúgy sem tudok szépeket irnii..de viszont meg kell dicsérjelek..csodaszép a zokni..amit kötsz..Én si szoktam..de a zokninak még nem álltam hozzá..De csak ha magadnak megkötöd ..lesz jó meleg lábmelegitőd..az üzleti fabatkát sem ér!..Csodaszép októbert kivánok én is!:)

Flóra said...

Kötés horgolás...szuper! Őszi gondolatok és érzések a képeidnek köszönhetően. Nálunk még minden zöld! Várom már a szép színes leveleket, hogy préselhessek...Minden jót neked!!!

ritarozi said...

De rég jártam erre! De jól esett téged olvasni, megint! :)

marta said...

Kedves Márta,mindig olvaslak..de hidd el..sokszor szóhoz nem tudok jutni a gyönyörű soraid olvasása után!Most is..erősebb a pulzusom..oly gönyörüen tudod megfogalmazni....minden szavad..mintha az én gondolataimban olvasnál..épp ezért..nem akarom elrontani szépségüket..elmondtad helyettem is..:)megkérnélek..hogy zokni-"receptet"adj!..valamilyen módon küldd el nekem..Puszillak..és nagyon szeretlek..:)nem fogom sokszor elmondani..megérintettél..