Wednesday, July 3, 2019

Középen.


Keresem az egyensúlyt.
Mert jó lenne kiegyensúlyozottnak lenni, vagy legalábbis elfogadni, hogy ez legjobb esetben is nagyjából ha lehetséges, néha csak egy-egy szép fotó erejéig. Egyetlen megörökített pillanat nem mutatja sem az előtte levő rohanást, harisnyakeresést, ruhapróbálgatást, utolsó pillanatban levő vasalást, nem látszanak rajta a félreértésből, figyelmetlenségből adódó sértődések. Nincs rajta az utána levő, éjszaka közepéig való beszélgetés sem a poharakkal, használt tányérokkal megrakott konyhaasztalnál, amit rendberakni már nem volt senkinek sem ereje.
Keresem az egyensúlyt így mindennek a közepén: a nap közepén, az év közepén, s talán - így negyvenen kissé túl - az életem közepén. Keresem tegnap és a holnap között, múlt és jövő között, emlékek és a még javában szövögetett álmok között. Keresem így középen, a generációk között, fogva az előttem és kicsit még az utánam levők kezét is, amíg szükséges, amíg lehetséges. Keresem, kitől tanulhatnék, ki az, aki példakép, de azt is, kinek lehetek én az, hiszen van már mit továbbadnom.
Legnagyobb erényemnek talán azt tartom, hogy nem várok azonnali, végérvényes választ. Mozdíthatatlanságra, rendíthetetlenségre - ami engem illet - nem számítok. Bármikor eleshetek, eltévedhetek. Hálás lennék, ha megmaradhatnék még sokáig annak, ami-aki vagyok: keresőnek. Örökös egyensúlyozgatónak. Örökös újrakezdőnek, útrakelőnek.

9 comments:

VRJúlia said...

Hosszasan nézegettem már az Instagramon ezt a fotót. Titeket...
Isten éltessen és áldjon lelki egyensúllyal.

Piroska said...

❤️ Isten tartson meg benneteket jó egeszsegben, egymásnak!!!

Anonymous said...

Gyönyörű :)) Hédi

Julianna said...

Egyszerűen csodás!
Judith Balatonról

Hajni said...

Könnypergetően gyönyörű

Anonymous said...

Amióta ezt megírtad mindennap elolvasom, annyira betalált nálam! Fájdalmasan szép!!! Üdv. Márta Budapestről

Anonymous said...

Mahhhh…
❤️
wunderschön

Adibaba said...

Engem is nagyon megérintett ez az írásod!
Egyébként pedig nagyon-nagyon helyesek vagytok!!!

L. M. Zsuzsi said...

Annyira gyönyörűek vagytok! S akár érzed, akár nem, a képről sugárzik ez az egyensúly , amit ha el is veszítesz néha, újra meg újra megkeresed és megtalálod. (A mozdulatlanság pedig egyenlő a halállal!)