Tuesday, May 2, 2023

Az év százhuszonkettedik napja.

Minden nap egy üres hely a tér és idő metszetében, amit - akárcsak egy Instagram négyzetet * - azzal tölthetek ki, amivel csak akarok. 
A napok órákból állnak, az órák  - megannyi üres négyzet - percekből, másodpercekből.
A négyzet kicsi, a kihívás nagy, a téma pedig ugyanaz, végtelen variációkban.
Egyidejűleg kicsi és nagy és végtelen. Akárcsak az élet.
 
Minden nap, óra, perc egy apró üres négyzet, amit - mindig csak azt az egyet - azzal tölthetek ki, amire a legjobban vágyom, hogy megmaradjon, ha egyszer majd elfogynak az üres négyzetek: szeretettel, szépséggel, reménnyel, hétköznapokra méretezetten.
 
Az év első napján elindítottam egy 365 napos kihívást az Instagramon, melynek keretében megörökítem az aznapi "kávéházi" randevút. Ezért, ha mást nem, minden nap tudom, aznap az év hányadik napja van. De ennél sokkal többet is tudok. Leginkább azt, s ez nem kevés: hogy milyen szép, árnyalt, gazdag életem van.

4 comments:

Zsuzsa said...

Épp az év egyharmada.

Éva said...

Mindig örömmel olvasok a szép, árnyalt, gazdag életedről.
Berendezni életünk pillanatainak négyzeteit kihívásokra alkalmas feladat, mely örömöt ad akkor is, ha néha nehéz.

Aritha V. said...

What a beautiful reflection on the power of each moment in our lives. As Ann Voskamp wrote, "Today, I will make our ordinary extraordinary, because that's always the exact miracle that changes everything." It's up to us to fill those little squares with the things that truly matter, the things that bring us joy and fulfillment. Thank you for sharing this reminder to appreciate the small moments and to make the most of each day.

márta said...

Köszönöm, thank you