Wednesday, November 21, 2007

A héten már

másodjára parkoltam tilosban. A tilosban, a tilosban, te is jársz néha titokban... Én ha járok, akkor nem titokban, mert még ide is kiírtam. Csak a bankhoz ugrottam be kinyomtatni valamit az önkiszolgáló vagymilyen automatánál, de persze, hogy pont nálam döglött be, így elhúzódott egy kicsit a dolog, de még így se jött az ellenőr, és arra gondoltam, többet nem parkolok tilosban, najó talán még csak egyszer, mert három a magyar igazság. Aztán a gyerekek teljesen kihoztak a sodromból, mert a hátsó ülésen úgy, de úgy összevesztek és verekedtek, hogy azt hittem kirakom őket az út szélére. De nem tettem meg, sőt el is engedtem őket egyedül vásárolni, én a pénztárnál vártam , de úgy tettünk, mintha nem ismernénk egymást. Sára volt a főnök, ő fizetett a saját zsebpénzéből, és a kb. 350 ft-os számlára előszedett valami 2 db. kétszázast plusz egy ötszázast. Jó, hát mondtam már, hogy nem a matek az erőssége, vagyishogy pozitívan fogalmazzak: ő más területen nagyon profi.:)
És idén csak egy dolgot szeretnék karácsonyra, de azt hiszem, nem kapom meg. Viszont olvastam egy egész cikket a Mikulásos hececáréról... Ugye az van, hogy a gyerekek nagyon-nagyon várják, és az enyémek például rendületlenül hisznek benne, pedig volt már, hogy a barátaik fel akarták őket világosítani. És az is van, hogy a felnőttekhez meg nem jön a Mikulás, mert mi magunk vagyunk a Mikulás, és a mi ajándékunk az, hogy láthatjuk az ő örömüket. Hogy én erre eddig nem jöttem rá! Hát akkor idén nem is rakom ki a csizmámat, márcsak azért sem, mert nincs is csizmám.( De remélem, hogy a fogtündér azért tényleg létezik.)

8 comments:

Noémi-Ruth said...

A Mikulás meg a fogtündér is létezik, persze nem biztos, hogy Mikuláskor lep meg pl. a Mikulás, a fogtündér meg már más gyerekekkel foglalkozik, de azért még kitartóan tevékenykednek... A mi esetünkben is...

Anonymous said...

Ó, te szegény...hát ha te vagy a Mikulás, miért nem ajándékozod meg magadat?!Én pl.megjártam egyszer, mikor még Nimródék kicsik voltak, hogy csak az én csizmámban nem volt semmi...és el nem tudták a gyerekek képzelni, hogy mi rosszat tehettem, hogy én nem kaptam semmit...aztán következő évben megleptem magamat, s hát csodák csodája,én is meglepődtem, mert egyéb is volt a csizmámban:))))

Anonymous said...

Hihi.. nemet nyelvteruleten is elofordul neha az emberrel, hogy amikor az elado elhadarja, hogy "dreiundzwanzigsiebenunddreissig", akkor a matematikat meghazudtolo sorrendben kerulnek elo a Munzek.. ezek sem gyerekkori sajatossagok, akar 80 evesen is elofordulhat barkivel:).

Anonymous said...

No-no...hozzam tavaly is jott a Mikulas, pedig en is felnott vagyok mar allitolag, vagy mi...;))

SKata said...

Méééééééééééééér,nem létezik a Mikuláááááás:((((((((((((?
Nem hiszem eeeeel,sír-sír-sír!
Eddig mindig kaptam valamit:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

encóka said...

akkor egy bejegyzés a parkoláshoz is legyen, ezt ma olvastam, és rögtön eszembe jutottál:
ha tilosban parkolsz, ne kapcsold ki az ablaktörlőt, úgy nem lehet alátenni a büntetőcédulát!

márta said...

Hát, nem tudom, a többi autó hogy működik, de az enyémből, ha kiveszem a slusszkulcsot, akkor nem működik az ablaktörlő sem, meg semmisem. Arra meg már rájöttem, hogy a kulcsot nem lenne hatékony bennehagyni. :)

Anonymous said...

Pedig ha a kulcsot benne hagyod, akkor biztosan nem kell aggódnod a büntető cédula miatt. Ellopják, mielőtt rátennék.