Thursday, November 22, 2007

Ma voltam a buszpályaudvaron,

figyeltem a beérkező járatokat, az embereket, és eszembe jutott, hogy milyen rég nem utaztam sehovase, illetve igen, de mindig autóval. Néhány éve még elég gyakran vonatoztam. És nagyon szerettem, mert az egy olyan idő volt, amit szabadon tölthettem, nem volt különösebb dolgom. Jó, általában vizsgákra meg zh-kra tanultam, persze általában későahegyalattlovatabrakolni stílusban, de akkor is szívesen emlékszem vissza ezekre az időkre, és hiányzik is egy kicsit. Mindig vittem magammal discman-t, és ha nem akartam mással beszélni, akkor bekapcsoltam. Elég gyakran bekapcsoltam. És még az is eszembe jut, milyen jól lehet aludni a vonatokon. Elég rendszeresen a kalauz ébresztett a végállomásnál. Nem is tudom, miért jut mindez eszembe, nem is vagyok nosztalgikus általában.

6 comments:

Anonymous said...

Én is szeretek vonaton aludni. Persze általában végállomástól végállomásig megyek, szóval nem gond. De a múltkor, amikor át kellett volna szállnom Debrecenben, akkor aztán jól elaludtam. Pedig még Jona is felhívott előtte figyelmeztetni, hogy el ne aludjak. Az volt a gond, hogy nem leszállás előtt tette, hanem jóval korábban...

Anonymous said...

Buszon sokkal romantikusabb aludni.. ahogy ugy ossze vannak zarva az emberek.. egyszer aludtam egy kedves videki tanitono mellett .. kulonos irasba foglalni, hogy ebredes utan milyen allatias, vad duhot tapasztaltam rajta.

márta said...

A vállára dőltél?:) A buszt nem szeretem két okból: rosszul leszek rajta, és túl közel vannak az emberek. És állandóan olyan vki mellett találok helyet, aki kolbászt evett előtte.

Anonymous said...

Fogalmam sincs, mit muveltem vele.. azt sajnos ataludtam.. buszozni en se szeretek.. de vonatozni sem.. volt olyan ismerosom (ismerosenek rokona, aki hallott mar olyanrol, aki latott valaki olyat,) aki vonaton valo elalvas utan mezitlab es penztarca nelkul ebredt.. en vilag eletemben soha se utaztam tanulva sehova sem (marmint a lakhelyemtol tavol tanulok, de olyan ertelemben is, hogy amikor otthon vagyok, akkor nem tanulok, aztan meg elmegyek, es itt tanulok sokat.. csak utazas kozben sem), nekem nincsen nosztalgia benne.

Anonymous said...

Én jobban szeretek vonatozni, mint autóval utazni, főleg odafelé, vissza, hazafelé már nem annyira szerettem, mert azt jelentette, hogy otthagytam valami szépet - érdekes nem nagyon vágytam haza sehonnan (de ez még lánykoromban volt, most már nem vágyok itthonról sehova).

csillag said...

Én is nagyon szeretek vonatozni, de sose tudtam vonatban aludni.