Sunday, November 4, 2007

Nem vagyok


egészen ura ennek a messenger dolognak, de azért tökjó, ahogy ez a kis gömböcfej örül nekem, mikor bekapcsolom...És mind azon töröm a fejem, hogy hívják Pesten azt a valamit, ahonnan csillagokat lehet nézegetni távcsővel, vagy nem tudom hogy, valami "p" betűs talán... Oda szeretnék elmenni egyszer. Tegnap nézegettem valami szép sarki fényes képeket . Meg nemrég megnéztük a Kutyahideg c. filmet, és abban is volt ilyen fényjelenség, és azt is megtudtuk, hogy a kutyák néha emberségesebbek, mint mi. Ma este is filmnézést tervezek, kölcsönkaptam egy dvd-t valakitől, Szelíd szerelem a címe, és majd teszek magamhoz jó sok zsebkendőt, mert hála a pozitív gondolkozásomnak abban látom a jó oldalát a magányos filmnézésnek, hogy nem titokban kell könnypotyogtassak, mint például a We were soldiersnél, mert ott is szégyelltem, hogy például milyen dolog az, hogy lány létemre jól megsiratok egy háborús, lövöldözős filmet.
Amúgy a képet ma délelőtt készítettem, ők az a kb. tízfős gyerkőccsoport, akikkel vasárnap délelőttönként néha (elég gyakran) szoktam foglalkozni, annak ellenére, hogy totál tehetségtelen vagyok hozzá, de jobb híján itt vagyok én, és én szeretem őket, és mindig elcsodálkozom azon, hogy ők is engem. És úgy szólítanak, hogy Márti néni. Na, ezt sose fogom megszokni...

21 comments:

Időbeosztás-guru said...

Márti néni a planetáriumra gondolt? Amúgy engem az a "kis gömböcfej" néha kifejezetten idegesít.

Anonymous said...

Ha viccesebb helyeken szeretnel csillagokat keresni, ajanlom a panoptikumot, panaszkorust, parkolohazat, parlamentet, palatinusfurdot (ejszaka rulz, bemaszni).. mindenhol lehet csillagokat latni, ha maskepp nem, hat a felugyelo orok altal elszenvedheto bantalmazasok kovetkezteben.. azert tavcsovet jobb, ha viszel magaddal.

Anonymous said...

A nyáron voltunk Budapesten és a planetárium, az állatkert, a tropikárium és a Kerepesi temető közül az állatkertet választotta a többség, ezért nem voltam még planetáriumban. Mielőtt még bárki azt kérdezné, hogy ki az a hülye, aki azért megy el Budapestre, hogy a temetőt megnézze, elmondanám, hogy én voltam. Igenis szeretem a temetőket és gyüjtöm a sirfeliratokat, de a Kerepesi temetőbe speciel azért szeretnék egyszer elmenni, mert kiváncsi vagyok a sok-sok magyar hiresség sirjára, és szerintem ez nem is beteges dolog.

márta said...

Szerintem sem annyira... :) Nem vagyok egy temetőmániás, de például Chemnitzben olyan szép temetőt láttam, hogy na. Nem tudom, volt-e ott eltemetve vki híresség, de végülis mindegy, mert az már egy olyan hely, ahol mindenki totál egyenlő. :)) Na, nem is tudom, mit teszek ide ilyen kis vigyorokat, ezek komoly dolgok...:))) ( Hogy a szösz (szenet)be jutottunk ehhez a témához? :))

márta said...

Állatkertbe mentetek? Én ki nem állhatom az állatkerteket, pedig mióta megvannak a gyerekek, már háromszor voltunk, és Pesten is egyszer, és azt mondtam, üsse kő, ha már menni kell, akkor legalább hadd lássak zsiráfot, mert szerintem a zsiráf az egyik legviccesebb állat. Mindig elképzelem, milyen lehet, mikor megbotlik, aztán elesik...Végül is nem lehet neki könnyü a lába elé nézni. De nem láttam zsiráfot.

csillag said...

Nahat, ezek a gyerekek mind mosolyognak!!

Anonymous said...

nesze neked

Anonymous said...

zsiraf amilyet meg nem lattal ;)

az elobb elszurtam, lehet most is. mea culpa :)

Anonymous said...

keretszinkornszo!

Anonymous said...

Én mindig szerettem állatkertbe menni, s a gyerekeim is nagyon szeretnek,főleg Áron:ő állatkerti gondozó lesz-azt mondja-na ehhez mit szólsz:))) Ha pedig zsiráfot akarsz látni, itt Debrecenben van, szívesen elkísérlek...

Anonymous said...

Igen, állatkertbe mentünk, de irtam, hogy nem én akartam, hanem a többség döntött igy, különben állatkert itt is van, szóval azért igazán nem érdemes felmenni Pestre, igaz, hogy zsiráf az nincs, de akkor sem. És azt elfelejtettem, hogy a temető mellet a terrorháza volt a másik javaslatom, de azt is elvetették. Tudod ők (a többség) olyan vidám, normális emberkék voltak, nem mint én. Alapjában véve én sem vagyok olyan búval-bélelt tipus, csak érdekel az élet árnyékosabb oldala is, ha már és a napos oldalon állok.

márta said...

:)))) Az ember elmegy filmet nézni, aztán még nem is sírtam, pedig hogy készültem rá, aztán ti meg itt valami kommenteket írtok...Aztán itt nevetgélek, najó, nem túl kultúráltan azért, ezen a zsiráfos képen, amit kiddos küldött. Hát ez tiszta LOL, meg amit akartok. :) Ezentúl örök időkre a temetők és az állatkertek meg a zsiráf egy parcellában lesz elraktározva az agyamban ...:)

márta said...

Hogy a szöszbe tud ilyen hosszú nyelve lenni? :DDD

márta said...

Hogy fér el a szájában? :DDDD

Anonymous said...

A nyelv es a nyakmeret kozott nem lehet valami osszefugges? Bar most lusta vagyok kitepni a sajat nyelvemet szigoruan kutatasi celbol.. vagy ott van a zsiraf aranyos, hosszukas feje.. persze ezek csak otletek, megjegyzem, a bekan se latszik a nyelvmeret, pedig megis.

Anonymous said...

Bocs!:) Mar megint a nev.

Anonymous said...

szoval tetszett a kep, remek! :)
tehat akkor ebbol a posztbol kiderult, hogy te nem vagy eleg jo egy zsirafhoz, mert nem tudod kiszoszmotolni a hosszu erzekszervet :)) sebaj, en sem. ;)
a chat-izasrol csak annyit, hogy sokkal jobban elvezem irc-es valtozatban. ott nincsenek kepek, csak karakterek :) s foleg olyan hogy invisible...

Anonymous said...

Errol az invisible dologrol az a vicc jut eszembe, amikor a rendor elmegy .. tehat fogja magat, es tiszteletet teszi egy .. a, a csudaba.. mar megint gyozott az automoderacio.

márta said...

:) Mit mond a blog-mama a gyerekének? - Automoderáld magad fiam, mert különben kitörlöm a kommentedet...

Anonymous said...

Blog mama? Fiadda akarsz fogadni?;)

márta said...

Csak akkor, ha társasjátékokban engedsz engem is nyerni.