Monday, November 12, 2007

Valószínűleg

a kedves Mr. Winchester mondta fel a szolgálatot a gépemben, haragszom ám rá, mert Murphy törvényeihez igazodva él, és megvárta, míg jól egyedül maradok, és csak akkor mondott csütörtököt. Szóval még mindig nincs gépem. Nem is számítok semmi jóra a mosógépet és az autót illetően sem, de azért elég optimista vagyok ám, csak úgy megemlítettem.
Apropó autó: tegnap voltam tankolni, és hát látom, hogy kereken 285 ft egy liter benzin, és legutóbb még csak kettőötvenvalamennyi volt. És aztán este hallottam a híradóban, hogy napokon belül 300 Ft-on felül lesz egy l benzin, meg minden. Namármost, kiszámoltam, hogy ha a legkevesebbet számolom, akkor is kb. 50 km.-t leautózok naponta, mert a város szélén lakunk, és 5-6 km be a központig az út, és még haza is kell jönnöm. És naponta azért ötször megjárom a várost. Van is egy jó nagy adag lelkiismeretfurdalásom, hogy ennyire bele vagyok gabalyodva a Föld kizsákmányolásába... Bizony, rendesen részt veszek én is a "termodinamikai dáridóban". Ezt tegnap vagy tegnapelőtt olvastam A hazátlan emberben (K. Vonnegut), és gondolom, nem haragszik meg rám, hogy kölcsönveszek veszek tőle néhány kifejezést ( mert már nem is nagyon tudna...). Állítólag 3 éven belül duplájára fog nőni a benzinár. Én amúgy rengeteget voltam gyalogos, meg biciklis, meg buszoztam is nagyon sokat, a babakocsiztatást nem is említem, de most el sem tudom képzelni az életemet autó nélkül, és ez nagyfokú puhányságra, meg elkényelmesedettségre, meg ilyenekre enged következtetni.
Amúgy eléggé környezetvédő vagyok. Sose felejtem el, hogy nézett rám az oktatóm, mikor vezetgettünk a városban, és egyszer olyat fékeztem, hgy kiömlött a megkezdett zacskós teje, és ő a zacskót jól begyömöszölte egy kanálisba vagymibe az utca közepén. Eléggé rászóltam, és azután már mindig a szemetesbe dobta a cuccait, ha én is ott voltam.

1 comment:

Anonymous said...

En csak azt nem ertem, hogy ha annyira nem megy az a te geped, akkor honnan irsz megis bejegyzeseket?:D:D:D