Monday, April 16, 2012

Nincs mit tenni,

azt hiszem, olyan emberek belső szabadsága ellen, kik az életnek azon helyzeteiben, hol akár csak szelíd követeléssel is, de megpróbálnak elvenni tőlük valamit - önként adják azt oda. Jobb orca után a balt is, alsó ruha után a felsőt is, első mérföld után a másodikat is.* Egyszer talán majd megértem.

És tudom, hogy ezek a szép sárga kankalinok az erdőben szeretnek élni, de vajon lehetséges lenne-e, hogy ősszel a szél véletlenül az én kertembe is fújjon egyetlenegy kicsi magot? Légyszi.

*Máté evangéliuma 5: 39-41

11 comments:

VRJúlia said...

Vajon mit jelenthet virágaink találkozása?

iri said...

Milyen szep a vizesesed , Marta!

Györgyi said...

Kertészetekben ilyenkor lehet kapni vad kankalint is. Én ott vettem. Ma már a kertben elvetették a magjaikat és ott sokasodnak.:)

Piroska said...

Szép az idézet Máté evangéliumából, szép a forrás, amely lábánál állsz--- szépek a tavaszi kankalinok...minden minden gyönyörűségesen szép----

Üdvözlettel

Piroska

Monika said...

Egyszer volt nekem is ilyen magas szárú kankalinom a kertemben, kertészetben vettem.Vegyél magadnak!

Csodás képek és olyan jó Téged mosolyogva látni,egyáltalán látni!♥

Szentpyr said...

Az egyik legkedvesebb virágom ez a kankalin... nekem is van a kertemben.:)

Gonda Hajnalka said...

Mindig öröm..amikor újabb és újabb virágokat pillantunk meg a még szinte kietlen vidéken.....annyiszor szerettem volna már a mező virágaiból bevinni a kertemben...aztán elgondolkodtam róla, hogy vajon szeretné-e ha ezt tenném és vajon jól érezné-e ott magát az én földemben...? És ennyibe is maradt....

. said...

A káfé főnixen olvastam reggel Cselényi Béla versét.
Szeretettel küldöm Neked, és mindazoknak, akik elolvassák.:)

márta said...

Nagyon köszönöm nektek..

Éva said...

Valahogy így vagyok én is...
Suhannak a képek mellettem az autóból kinézve, utána egy kis győzködés, megállunk, és nézegetem a virágokat is. Nem kell nagyon győzködni persze, csak egy kis ráhatás kell.:-)
Keresem majd a kankalint is, szombaton repcemező volt soron. Autóból is néztem, aztán közel menve is egy repcetáblához szemügyre vettem őket!:-)

márta said...

Köszönöm Tamás, hogy írtál. :)