Thursday, February 21, 2013

A tavasz érkezése

ugyan még a messzi távolba vész, - bár egy ideje külön füzetet vezetek a leendő régi-új kertemről, virágágyásokról rajzolok görbe kis rajzokat, fűszerekről készítek jegyzeteket, továbbá sokkal több magot szereztem már be, mint amennyire évekre előre szükségem lenne erre a zsebkendőnyi területre - viszont a folyamatosan újrainduló havazás, valamint a télnek ez a szürkés-kékes árnyalata még mindig ugyanolyan ámulatra képes késztetni, mint a múlt októberben leszállingózó első meglepetés-hó.
A dolgok megunásának csodálatos képtelensége kísér életem minden napján.
Meg a csészék...
A konyhakredenc polcán elnézegetve őket: nincs kettő egyforma. Mindegyik kedves, a legtöbbje ajándék, mindegyiket használom, s az eközben szerzett apró tökéletlenségek ellenére sem tudnék megválni tőlük, mert az kicsit olyan lenne, mintha elhagynám azt, aki adta. Legújabb kedvencem postán érkezett a minap.
Színe: mint a februári ég odakint. Olyan kicsi, olyan kerek, s ha a hüvelykujjammmal tartom a fülét, úgy simul bele a tenyerembe, mintha a részem lenne,
mintha én lennék.


6 comments:

Klári B. said...

En is igy vagyok a bogrekkel... Mindegyik kedves nekem. :)

Katalin said...

csodálatos ez a tenyérbesimuló bögréd, és még szép nagy teled van, itt már alig látni havat (csak a földeken itt-ott, mint szakadt gúnya

Éva said...

Jól át lehet fogni, jó a benne lévő tea melegével a nézni az ablakból a meg-megújuló telet.( És jó a fülébe kapaszkodni is!)

Éva said...

Bögrék? Vannak melyekhez nem fűznek emlékek, csak úgy megvettem a "szerzés" miatt. Tőlük szabadulok meg. Maradnak végül az emlékekkel átitatottak és a mostanában nagyon tetsző nagymama típusú virágosak, a nefelejcsesek a bolhapiacról, mert manapság ilyeneket már nem csinálnak.

lucia32 said...

Küldtem neked egy kis tavaszt, nem sokára odaér....:D

márta said...

Ezt a csészét a küldője készítette. Ezt elfelejtettem mondani, pedig fontos...

Lucia. Végre.:)