Sunday, February 17, 2013

Meg nem mondom


hol olvastam, s azt sem, hogy igaz-e, miszerint egy gyermek nevelése tizenhárom éves korában lezárul, - mindenesetre egymástól pont ennyi évre készült a két kép, s hiába tudom én, milyen lassan-fáradságosan telik egyik nap a másik után, ha egyszer a tizenhárom-évek közben meg egyszerűen elrepülnek, s én úgy nézek egyik képről a másikra, mintha nem is én, nem is velem, nem is általam...


15 comments:

Piroska said...

Isten éltesse a 13 éves nagylányodat....

Monika said...

Isten éltesse a 13 évest és anyukáját!!!!!A lányok teljesen olyanok,mint te!!!!!Hihetetlen!

márta said...

Nincs születésnapja, csak rácsodálkoztam erre a sok évre...:)

Katalin said...

mekkora hasonlóság! (hány éves voltál az elsőn?::)))))

és tényleg fantasztikusan gyorsan telnek a napok-évek
jó kicsit elámulni régi fotókon

VRJúlia said...

:) Béke, nyugalom, szeretet. Kell ennél több?

eSti said...

Kedves Márta! Ez a néhány sor nem az én fejemből pattant ki, de olyan mélyen beleíródott a lelkembe, hogy még ma is emlékszem Kata mondatára. A gyermekeim születése óta én is pontosan így érzek. Fogadd szeretettel:

"...régen azt képzeltem, a köldökzsinór egyenesen az anyai szívből ered, és azt hittem, ha megszületik a gyerek, az elvágott köldökzsinór lógva marad az anyában, ling-leng, mint harangkötél harang nélkül, ahány gyerek, annyi szívből eredő köldökzsinór - igazabb a valóságnál..."

Éva said...

Olyan nagyon kislányos vagy az első képen.Hány éves vagy?

Thea said...

Az a pillantás a második képen... Nagyon beszédes és szép!

aarkus said...

Isten éltessen benneteket!

Klári B. said...

:) Es ugye milyen jo visszanezni a tizenharom evre... :) Szepek vagytok. Itt tenyleg nagyon hasonlit rad Sara is.

Vári Zsolt said...

A nevelés soha sem zárul le. Még akkor sem ha már a gyermekeink házasok. Csupán bölcsesség kell ahhoz, hogy tudjuk, milyen módon kell alkalmaznunk a nevelés eszközeit. Házas éveink alatt sokat neveltem feleségemet, ő pedig engem. Gyermekeink 23 és 17 évesek, de még mindig nevelem őket. Nem úgy mint 2-3 éves korukban. Nevelem önmagamat is. És látom mindenkin a nevelés jó eredményeit. Sok tanácsadó könyvet átböngésztem már, és több száz órányi előadást végig hallgattam. A vélemények megoszlanak, mindaddig amíg nem a Biblián alapszanak. Jézus az apostolokat átnevelte az ő elképzelése szerint, pedig Péter már házas ember volt. Át nevelte Pált is aki megrögződött farizeus volt. És át nevelt engem is, pedig amikor új nevelési módszerét elkezdte bennem már közel voltam a negyvenhez. Egész életünk nem más mint egy hosszú folyamata a nevelésnek, az átalakulásnak.
A pszichológiai könyvekkel óvatosak legyetek, még akkor is ha keresztyén szerzők írták. Mindenkor vessétek alá a bibliai tanításoknak, mert azok a mérvadók.

Hajnalka Nagy said...

hmmm, 1 évvel vagy csak idősebb nálam és én 22 évesen csak nagyban álmodoztam férjről, gyerekről :) később adatot meg s még csak 5 éves a nagyobbikam, de se mostani, se az eljövendő koromat nem szeretném szégyelleni, elfelejteni már inkább hajlamos vagyok belátom:P s ezzel nincs is gond! :)
az utolsó fotón hirtelen az hittem 2 nővér látható haha, aztán rájöttem ekkora lányod csak nincs, ergo Te vagy!:)

13 évesnek lenni nekem nagyon jó volt és kicsit misztikus...:)

márta said...

Éva: az első képen 22 éves voltam.

Mindannyiótoknak köszönöm, hogy írtatok.
:)

encóka said...

óóóó :)
nem is tudom, miért olyan jó nézni aképeidet, olvasni a szavakat...

Gonda Hajnalka said...

Olyan mintha testvérek lennétek! Meg nem mondanám, hogy az édesanyjuk vagy, ha képről nem ismerhetnélek! Micsoda hasonlóságok!