Friday, February 8, 2013

A

gyerekek napi fél órát utaznak iskolába, majd ugyanennyit haza. Ez minden nap egy óra, egy héten már öt, egy hónapban több, mint húsz óra, s míg leérettségiznek, ki tudja mennyi-mennyi számolatlan idő... Közben megtanultak háborítatlanul olvasni vagy horgolni bármilyen zsúfolt buszon, bármilyen ide-oda kanyargó utakon.
A saját dirib-darab időcskéimben én gyakorolni szoktam. Mert minden kottában van két-három különösen nehéz sor, de ezeket öt perc alatt háromszor is el lehet gyakorolni. A múltkori házifeladatot is így tanultam meg, a mostanit is így fogom.
( Tonči Huljić darabjai olyan nehezek és szépek. Már a kották nézegetése is - mintha rajzok lennének - egyszerűen magával ragadó.)

11 comments:

Katalin said...

de szép az az utolsó fotó

aliz said...

...akár egy filmkocka...
de a több is...

iri said...

Minden keped mintha egy-egy gyonyoru csendelet lenne, nem is tudom melyiket valasszam kedvencemnek, de talan az a felhos-havas-kislanyos, mintha legalabbis a vilag szelen lepkednenek!

Éva said...

Az új bejegyzés jelzése mellett nálam a kis képen a gombolyagok láthatók. Tudom, hogy még nem lehet húsvéti festett tojás, de az jutott eszembe rögtön róla. Aztán láttam nagyban, hogy mi is valójában.
Nagyon szép gyerekkoruk van a lányoknak, és neked is jó az anyukájuknak lenni. Tudom vannak zsörtölődések is, de enélkül nem megy.
Szeretek itt nálad! A legegyszerűbb( Van ilyen? Minden fontos!) tudósítások is eltöltenek békével.

Éva said...

Még ideírom, hogy Micinek is jó bizonyára "családtagként" nálatok lenni, és viszonozza is puha lényével a törődést.

Klári B. said...

:) Enikő, Mici, meg egy könyv, a kis kuckóban... :) MIlyen könyvet olvasgat? Lázár Ervinnek tűnt így messziről... Jó az, amúgy ha megtanulják a lányok kihasználni minden kis szabadidejüket... :) Kellemes tevékenységekre... Én is szoktam magammal könyvet hordani... ha várakozni kell, legyen nálam valami... :)

Monika said...

Az utolsó képen,ahol te és a két lánykád van ,azt ki fotózta? Férjed? Szoktak lenni ilyen képek,amiknél rögtön az is eszembejut,hogy azt ki készíthette?
Itt is ígérik a havat, én nagyon érzem: gyengeség...egyebek...

Éva said...

Óhh, én meg azt hittem, hogy a három lány van a képen.Úgy megnőttek már.

márta said...

De hát én fotóztam, az ott nem én vagyok, hanem a nagylány...:))

De amúgy igen, mikor én vagyok a képen, valamelyik családtag fotóz.

Éva said...

Megnőtt a nagylány( is), ő már tényleg kész hölgy!

Ciripbogár said...

elbűvöl az utolsó kép, tényleg mint egy filmkocka, fújja a gubancos hajat a szél..gyönyörű