Thursday, October 23, 2014

Kedvesnéni*


jóvoltából egy napig sem nélkülöztem a rózsák szépségét és illatát az utóbbi hónapokban. Senki sem ért úgy a rózsákhoz, mint ő. Idén én is ültettem hat kis bokorral, amiből kettő máris tönkrement, mert Mici következetesen rajtuk elnyúlva töltötte szokásos déli sziesztáját. Vagy macska, vagy virág, ugye.
Kedvesnéni attól is kedvesnéni, hogy soha nem akar zavarni, s általában csak leteszi az ajtónk elé a virágokat, minden héten legalább két-három szálat.
Az idei utolsó csokor - tegnap már kissé havazott is nálunk, ideje volt hát betakargatni a töveket télire - különösképpen szép. Igazából kicsivel több is, mint szép.
Hosszasan rendezgettem, minden részletet külön megcsodálva.

A rendszeresen kapott figyelmesség mellett könnyű elmenni, észre sem venni, vagy magától értetődőnek tartani, csak mert van, különösebb érdemek nélkül is adja valaki, mint ahogy a Nap a fényt és meleget.

Sokat gondolkoztam, mivel viszonozzam mégiscsak, adjak én is virágot, netán csokoládét?
Aztán rájöttem, ez elrontana mindent. Amit szívesen adnak, nem kell viszonozni, elég csupán annyit mondani, hogy köszönöm szépen...

* szomszéd fráu

7 comments:

Katalin said...

bárcsak annyi kedvesnéni lenne, hogy megszokássá válna a kedvesség :))

talán te adtál előbb neki, szép rendet, gyereknevetést, köszönést, odafigyelést, talán ő köszön viszont a rózsáival ....
a te köszönöm-ödnek biztos örül (különösen, hogy az évszak utolsó rózsáit mutatta meg)sosem elég megköszönni, jelzés, hogy észreveszed a megszokhatót ♥

Piroska said...

De szépek! Gyönyörűűűek...

N. said...

Szép.

ivetabt said...

Sokszor igyekszem én is ilyen apróságokkal segíteni, jót tenni, örömöt okozni. És van ott viszonzás. Először a meglepettség az arcon, aztán egy kis nem értem, aztán pedig egy boldog mosoly. Olyan igazi. Mert az emberek már ritkán kapnak csak úgy bármit is. A dolog második oldala pdig az, hogy van, aki szeret adni. Van, aki ettől boldog. Szerintem a te nénikéd is. Ha meg már az ajándékozó is boldog, akkor ő is ajándékozottá válik.

Lele said...

Nálunk meg a kedvesbácsi hoz vagy nyújt át rendszeresen kacsatojást meg egyébb finom kerti termést :). A köszönöm-szépen-apró-tea-csoki-ajándékot megköszönte, de megigértette velem, hogy nem fog többé elöfordulni;-) Egyedül a saját kezü barkácsolt kártya Volt az aminek igazán örvendett!

lucia32 said...

Meine Liebe
A rózsacsokor hozzam is eljutott...
Egy elore lathatoan nagyon nehez nap reggelen hozta a motoron a postas. A nagyon nehez nap mindjart nevetessel indult.
KOSZONOM

márta said...

:)