Tuesday, April 7, 2020

A könyv.

Meghallgattam tegnap egy Röhrig Gézával készült beszélgetést, melyben elhangzott az, amit magam is gondolok: a művészet, a zene, a költészet nem luxus. Olyan a léleknek, mint a D vitamin a testnek. Nélkülözhetetlen. Soha annyi könyvet, CD-t nem rendeltem, mint az elmúlt hetekben. Mert összetörné a szívemet, ha a mostani idők lehetetlenné tennék a kedvenc írók, zenészek villanyszámla befizetését, megélhetését, további alkotását.

Ma megjelent a könyv. Az enyém. Megvásárolható. Kézbe vehető. Olvasható. Reménykedem benne, hogy szerethető is, s hogy segít majd élni. Remélem, többször is elolvassák majd, és szeretni fogják az illatát, és némelyik lap itt-ott kávéfoltos lesz. S hogy kölcsönadják, vagy ajándékba.

Vegyetek könyveket. Ne csak az enyémet. (De azért boldoggá tenne, ha az enyémet is.)

13 comments:

Sárii said...

Nekem ez az első online vett "új könyvem", ami nem antikvár :)
Remélem megjön még Húsvét előtt.
Jaj Márta! Én már a megrendeléstől is csurom boldog lettem.
Köszönöm

romcsa said...

Köszönöm Márta,már nagyon vártam 🌸Egyből kettőt rendeltem,Barátnőnek is..☺️
Alig várom,hogy kézbevegyem/átadhassam ☺️

márta said...

Én köszönöm, számomra ez megható, és ha megérkezik, meséljétek el, milyen lett...én nálatok később fogom tudni kézbevenni.:)

Anonymous said...

Köszönöm Márta, hogy hűségesen írod a blogodat, és hogy megszülethetett ez a könyv. Már nagyon várom, hogy olvashassam, érezzem az illatát. Természetesen megrendeltem. Áldott Nagyhetet kívánok neked és a családodnak.

Sipos Éva said...

Már meg is rendeltem.

L. M. Zsuzsi said...

Legalább hatot fogok rendelni, mert olyan jó, hogy már ajándékba is lehet adni a blogodat! :-*

Klári B. said...

Én remélem, hogy ide hozzánk is eljut. Amint lehet utazgatni, s mennek innen a könyvstandosok áruért Pestre, rendelem. :) Már várom.

Piroska said...

Csodás! Annyira örülök! Meg fogom rendelni, remélem Romániába is kiszállítják... esetleg kapható lesz Romániában, Erdélyben is valamelyik könyvesboltban?

márta said...

Csak a kiadótól lehet megvenni.
(De ha neked könnyebb, olcsóbb úgy, hogy én vegyem meg s a testvérednek küldjem el, úgy is lehetséges...de csak majd, ha én is utazhatok és elmehetek a könyvekért...szóval valamikor jóval később...)

Hajni said...

Most hozta a postás. Itt van a kezemben, még meleg, illatos, friss, ropogós! De hamarosan kávéfoltos lesz, ezt megígérem 😊
Köszönöm, és már most várom a folytatást 😉

márta said...

:)
(kávéfoltos legyen, feltétlenül..:)

Ilona said...

Kedves Márta!

Nagy örömömre nekem is megjött a könyved. Szeretem.
Visszacsengenek a blogon olvasott soraid, de így örökre megmarad, bármikor fellapozhatom s töltekezhetek.
Köszönöm!

márta said...

Köszönöm!
Igen, ez egy válogatás (nagyjából), arra szólt a felkérés, hogy 60000 karakterben állítsak össze egy olyan kötetet (segítséggel, többszöri próbálkozással sikerült), amely olyan olvasók számára is érdekes, akik sose olvasták a blogot. Ezért a régi olvasóknak valóban ismerős lehet, az újaknál pedig csak reménykedem, hogy működik a könyv. Minden visszajelzésnek nagyon örülök!