Thursday, July 22, 2021

A lista.

Összeszedett, rendezett személynek csak talán ahhoz a kórusban mellettem éneklő társamhoz viszonyítva lehetne nevezni, aki a többszáz dalt, ami a repertoárunkat képezi, mappákban szétszórva gyűjti, s mikor ki kell keresnie azt az egyet, amire szükség van, egyszerűen addig lapozgat, amíg véletlenül rátalál. Ehhez képest az én kezdőbetűk szerint elrendezett gyűjteményem valóban konszolidáltnak tekinthető.
A munkahelyemen elvárás a pontosság, rendszeresség, minden apróságnak pontos menete, rendje-módja van.
Egyébként naponként küszködöm. Mindennel. Reménytelenül. A szekrényben összekuszálódni tendáló ruhákkal, a páratlan zoknikkal, a konyhaszekrény fiókjainak káosz felé irányuló hajlandóságával, a gondolataim szétszórtságával. 
Esténként rátekintek a reggelenként még jóhiszeműen megírt elszánt kis listákra. Irgalmas szemmel nézegetem őket. Nap végén csak az érdekel, elvégeztem-e azt a munkát, ami igazán fontos volt. Azt, amiért egyáltalán itt vagyok. Ha imádkoztam, énekeltem, nevettem, sírtam, szerettem, ha tanultam, ha elvégeztem azokat az apró szolgálatokat, amik egyszerűen csak széppé teszik mások életét, az elég. A lista kipipálva, elfogadva. A hűtőszekrény kitakarítása s a zoknik összepárosítása holnap is ráér.

5 comments:

Anonymous said...

Köszönöm. Ölellek! Márta Budapestről

Katalin said...

én a kottáimat sosem rakosgatom alfabetikus sorrendbe (sajnálom rá az időt), hanem téma szerint vannak mappákban (karácsonyi, őszi, barlangos, ünnepi, stb.) és amikor fellépésre készülünk a kiválasztott kottákat előadási sorrendben rakom a fellépő mappába, ez jól beválik a próbákon is, sosem lapozgatok keresgetve, ha tudom, hogy mit szeretne a karnagy.
Ez az egyetlen terület, amit nagyjából átlátok, és rendbenvalónak érzek...MINDEN EGYÉBRE ott a MasterCard...nem is, mert azt akartam mondani, hogy ott a sokkal nagyobb saját káoszom, nagyobb, mint bárki másnak , akit ismerek :)))), sziszifuszi újra és újrarendezgetésem ellenére is eltűnnek tárgyaim nyomtalanul, és sokszor reménytelennek érzem, hogy rendben legyek...de annyira szeretek ilyen bátorító-támogató jeleket kapni tőled, hogy pl. "Nap végén csak az érdekel, elvégeztem-e azt a munkát, ami igazán fontos volt. Azt, amiért egyáltalán itt vagyok. Ha imádkoztam, énekeltem, nevettem, sírtam, szerettem, ha tanultam, ha elvégeztem azokat az apró szolgálatokat, amik egyszerűen csak széppé teszik mások életét, az elég. A lista kipipálva, elfogadva. " ♥♥♥♥♥♥♥

Piroska said...

❤️❤️❤️❤️

Anonymous said...

Szep ez az enek.

Katalin said...

https://www.youtube.com/watch?v=UYCX0CRazTY