Tuesday, September 13, 2022

A megtett út.

 
Egy szép, szomorú őszi estén elővettük a Skócia térképet, s a fotók, emlékek alapján megrajzoltuk vastag, fekete filccel utólagosan az útvonalat. 
Akárcsak a való életben, amihez ráadásul nem is lehet a benzinkúton zsebtérképet venni, lehetetlen lett volna előtte, hiszen akkor még csak nagyjából tudtuk, merre fogunk elindulni. A szállásokat is az utolsó utáni pillanatban foglaltuk le. Minden helyre, ahol elidőztünk, bármilyen keveset, tettünk egy-egy jelet a térképen. Itt jártunk. Követtük a szívünket. Nem előre eltervezett pontos útvonallal és megtekintendő látnivalók listájával indultunk. Hanem szabadon, kíváncsian. Engedtük magunkat meglepni, eltéríteni, megállítani, ha valamilyen különleges szépségre lettünk figyelmesek. 
Annyi minden mást is lehetett volna még megnézni. Annyi mindenről lemaradtunk! 
De ez, ami végül lett, az összes fény- és mélypontjával együtt, ez a mi útunk. 

7 comments:

Julianna said...

El sem tudom képzelni,hogy ehgy ilyen álomutazáson létezhetnek mélypontok.......

Katalin said...

NAGYON tetszik!!:)))

Zsuzsa said...

Akármi lehet. Elveszett pénz, betegség, útlezárás, aggodalom munka miatt, az odahaza nagybeteg szülő miatt. Ez természetes.

Zsuzsa said...

Nagyon jó ötlet! Amikor még utaztam bárhova is, mindig eltettem a belépőket, jegyeket, stb. És őrzöm a naplóban :-)

Anonymous said...

Nagyon jó ötletnek tartom így utazni!

f.klarcsi said...

Nagy élmény volt nekem is a "képes lapjaidat" nézegetni. Köszönöm, hogy magaddal vittél bennünket. Én is így szeretek utazni (bár már évek óta alig jutottam hozzá), az utikönyvet csak később böngészni, ott, a helyszínen csak engedni, hogy hassanak rám a színek, a fények, az emberek, a hangulatok. Még fényképezni se szeretek, mert nem a kamerán keresztül akarom látni a világot. (Aztán most bánom, hogy alig-alig vannak felvételek, amik most milyen jók lennének emlékidézőnek.)

Megjött a könyved. Rögtön 5 példány, hogy jusson belőle a szívemnek legkedvesebb hölgyeknek. Azóta nem bírom letenni, hol itt, hol ott olvasgatok belőle, ízlelgetek egy-egy mondatot. Ez nem olyan könyv, amit az ember elejétől végig elolvas, aztán fölteszi a könyves polcra ...

Katalin said...

https://www.evangelikus.hu/hireink/ajanlo/istennel-egy-csesze-kave-mellett