Saturday, September 10, 2022

Ősz.

 
A ma reggeli kávéhoz a balkonon már kötött kardigánt és sálat kellett felvennem. Kis idő múlva kihoztam egy puha takarót is. Korán volt és hűvös, még világítottak az utcalámpák. A dombok felett felhők és csend és pára. 
Nem siettetem az időt, de határozottan új évszak közeleg. Számomra, mint mindig, a legkedvesebb. Érzem az illatát, látom a színeit. Készen állok rá. Esőköpeny és gumicsizma, fonalak és kötőtűk, szárított teafű és bögrék, könyvek, kardigánok és pulóverek, gyertyák, társasjátékok a hosszú estékre, s egy hokkaido tök az ősz első leveséhez - mind előkészítve.
A szívemet is készítem, együtt választottuk ki a szót, a gondolatot, ami mutatja az irányt: öröm. Egy világban, ahol annyi minden miatt lehetne személyes és általános szinten szomorúnak lenni, leginkább ezt szeretném őrizni, keresni, megteremteni. 
S ha csak egy dolgot említhetnék meg hirtelen, aminek szívből örülök, az egy személyes találkozás lehetősége lenne. Veletek. Szeretettel hívok mindenkit a mindkét könyvem megjelenését ünneplő bemutatóra, ami 2022.09.28-án 18:00-kor, Budapesten, az Üllői út 24 szám alatt kerül megrendezésre, a Luther Kiadó szervezésében. 
Tegnap már megvettem magamnak a vonatjegyet. Ablak és asztal melletti ülésre szóló helyjeggyel. Már előre örülök a elsuhanó tájnak, a közeledésnek. Már előre örülök a találkozás örömének.

14 comments:

Anonymous said...

Drága Márta! Annyira örülök mióta olvastam, hogy lesz a könyvbemutatód! Nagyon készülök rá, mindenképp szeretnék ott lenni és találkozni Veled! Már a lányaimnak is elújságoltam, hogy jössz Budapestre! És úgy várlak így ismeretlenül, mint egy nagyon régi, kedves ismerőst! Addig is ölellek szeretettel: Márta Budapestről

márta said...

Ez olyan szívmelengető és kedves. Köszönöm!

Zsuzsa said...

Annyira szeretnék én is elmenni! Hetek óta bennem van a vágy iránta. De én Miskolcon lakom, dolgozom, a szabadságom kevés, ez pedig egy szerdai nap. Nem fog menni, a szívem szakad meg:-(

Zsuzsa said...

Ma reggel meggyújtottam az első sütőtökfüszeres gyertyát, mikor lejöttem a nappalia a teljes sötétben. Nemsokára jött utánam a 7 éves nagy. Ő kakaót kért, én kávéztam, beszélgettünk, az eső szakad. Szép volt. Le is fotóztam, mehy a kávé fotóalbumba. Tőled vettem az ötletet, mikor tavaly fotóztad vmelyik utazás közben a kávékat. Kaffemomente.

márta said...

:)
Sajnálom, ha most nem tudsz jönni. Majd legközelebb. :)
Nehéz olyan időpontot találni, ami mindenkinek jó.
Elfelejtettem említeni, hogy másnap, szeptember 29-én kezdődik a 27. Budapesti Nemzetközi Filmfesztivál.

Zsuzsa said...

Az is biztos szuper! Á, lehetetlen olyan helyet és időpontot találni, az biztos. Talán a hétvége megoldhatóbb nempestieknek is, hisz másnap reggel elvileg nincs munka. De ha csak én nem megyek, attól még ez nektek szuper lesz!!!

Katalin said...

hatalmas respect neked Márta, vonatozol vagy 600 km-t, hogy itt lehess
köszönöm, és
nagy nagy szeretettel várunk

nagyon bízok benne, hogy sokkal élénkebb érdeklődés lesz, mint múlt héten itt Zoltán Gábor esten volt a Könyvtárban (én voltam egyedüli, meg egy szervező könyvtáros a barátjával)
annyira szomorúvá tesz, hogy milyen sokszínű kifogásokat hallottam barátaimtól, miközben az író oda-vissza vonatozott értünk...
PHÖPHÖ : a Luterban annyian leszünk, hogy be se bírják majd csukni az ajtót tőlünk, és kiszorulunk a közeli parkba :))))♥

Zsuzsa said...

Az enyém nem sokszínű kifogás. 2 ovis gyerekem van, reggel fél 8kor már kezdődik a munkám, Miskolcon, szabadságot pedig nem tudok kivenni másnapra, mert annyi van épp, ami a gyerekek téli és őszi szünetére elég. Sajnálom.

Katalin said...

bocsánat Zsuzsa, a író olvasó találkozó itteni meghívottaira gondoltam, elnézést ha magdra értetted, nem volt szándékomban

Zsuzsa said...

Rendben!

Zsuzsa said...

Milyen jó lenne, ha a kiadó online közvetítené az Instagramon pl, vagy legalaább utólag.

márta said...

Semmiképpen ne stresszeljétek magatokat, szívesen utazok, s ez egy lehetőség, ajánlat, nem kötelező, csak annak szól, aki szeretne jönni, s aki tud jönni...:)

Zsuzsa said...

Már most szégyellem magam a sok kommentek miatt. Butaság volt :-(

Katalin said...

most olvasom újra: nem a filmfesztivál, hanem a Budapesti Nemzetközi KÖNYVFESZTIVÁL kezdődik


https://bookfestival.hu/hirek/szeptember_29_en_12_00_kor_nyitja_kapuit_a_27_budapesti_nemzetkozi_konyvfesztival