Saturday, October 11, 2008

Ilyen szép


csomagolásom se volt még...Érdemes volt tologatni-halogatni. Azzal kell kezdeni az ilyesmit, hogy például reggel teafőzés és reggelikészítés után vissza kell feküdni az ágyikóba és még aludni egy nyúlfarknyit.
Aztán - bár sokat gondolkoztam rajta, hogy lehetne ezt kikerülni, de nem lehet - ki kell gondolni, össze kell válogatni, ki kell vasalni, hajtogatni és becsomagolni öt ember három hétre elegendő ruhatárát, és odatenni a szükséges cipőket is, felkészülve az összes lehetséges időjárásra. Ez nem olyan egyszerű, de karácsonyi zenét hallgatva közben azért elég szórakoztató.
Aztán - ez eddig még nem fordult elő - szépen felporszívóztam, kitakarítottam a lakást, hogy majd öröm legyen hazajönni. Najó, az igazság inkább az, hogy megkértük a szomszédot, hogy jöjjön be néha szellőztetni és virágot locsolni - és hát igencsak fontos, mit gondol majd rólam. De legalább őszinte vagyok.
Mindez nem sikerülhetett volna, ha nincs gyönyörű idő kint, és a gyerekek nem eregetnek sárkányt meg görkoriznak szinte egész nap. Nekem a csomagoláshoz elmélyültségre van szükségem...de biztos vannak olyan anyukák is, akik szeretik, ha a gyerekeik ilyenkor ott vannak szoros közelségben mellettük.
Hát akkor, viszlát, ha addig nem, három hét múlva jelentkezem...A fura az, hogy már most örülök annak, hogy vissza fogunk ide jönni, ugyanúgy, ahogy annak is örülök, hogy most elmegyünk. Úgy látszik, mindenütt jó, de a legjobb ott, ahol éppen vagyok.

11 comments:

Anonymous said...

jo utat nektek!!Üdvözöljétek az én hazámat is:)))

Lele said...

Kivánok kellemes és szép vakációzást "otthon" és jöjjetetk feltöltött "batrikkal" haza.

Tücike said...

ko utat!! erre fele is :D :D :D

Babi néni said...

Jó utat, kellemes pihenést!

Lea Mónika said...

;;)
hamarosan talalkozunk,nahat:))

Klári B. said...

:) varom, hogy talalkozzunk :)

Rena said...

Én is várom, hogy találkozzunk :)

amilgade said...

Vigyázzatok magatokra az úton!!!! + Jó vakációzást!!!!

Józsi said...

Egész kis blogos találkozó lesz valahol, úgy néz ki :)

liv said...

Jó pihit!!!

SKata said...

Szép utat és sok -sok feltöltődést!!!!!!!!!!!