Thursday, October 2, 2008

Szerintem

jó ötlet, ha van a gyerekeknek zsebpénzük, mert általában úgyis sajnálják elkölteni, és amikor például véletlenül zárolják a férj nevére kiállított bankkártyát, amit csak személyesen lehet feloldatni, de szegény férjnek dolgoznia kell a bank nyitvatartási idejében - na, akkor az éhhaláltól menthet meg az a kis zsebpénzecske.

9 comments:

idrah said...

:-D

Klári B. said...

szoval nem te vagy az egyetlen, aki le tudod blokkoltatni a bankartyat. En egyszer megcsinaltam azt, hogy emlekeztem a kodra es bevertem, es nem jo, es megint es harmadjara... es aztan beszippantotta es aztan el kellett menni erte, es kozben az is eszsembejutott, hogy en mind a masik bankkartyam szamaival probalkoztam, mert hat ezert nem jo ha ket bankartza van. No de ha nem lett volna kett, meg a Csongiet irtam volna be.

Kat said...

hehe, emlékszem gyerekkoromban mindig az összes zsebpénzemet kölcsönadtam anyuéknak:))))

Babi néni said...

Tiszta gonosz napom van (még intoleráns is), de most hogy olvastalak, totál lehiggadtam. Ezért szeretlek olvasni. :o)

Nem értem a kettővel előtti bejegyzésedet: Az nem elkötelezettség, hogy a gyerekeidet neveled és a beilleszkedésüket segíted? Nem beszélve arról, hogy bár most nehéz nekik megtanulni a nyelvet, de az a leghasznosabb tudás, amit nyújthatsz a gyereknek. :o) Miért kéne mindenkinek "fontos embernek" lennie? :o)

Eszembe jutott, hogy Kormos Istvánnak (?) van egy meseregénye, a címe: Morgató. Egy családról szól, akik a családfőt követve Németországba költöznek. A kislány nehezen illeszkedik be az új környezetbe és kap egy kutyát (ezért morgató a címe).

Józsi said...

Ez a kutyás ez most apropó volt? Kicsit sok lenne egyszeriből belőlük :)

Bodza said...

Azt hittem, ilyesmire csak én vetemedek. :o) Én is rendszeresen kölcsönzök L.pénztárcájából, a mi családunkban csak neki van kápéja. Azért vissza is szoktam adni ám! Idôvel... :o)

Renáta baba said...

:)

Babi néni said...

Én se szeretnék kutyát (pláne, hogy már a pelenkás korszakon is túlvagyunk, csak nem kezdem előről egy ebbel), csak eszembe jutott ez az aranyos regény. :o)

Babi néni said...

előről = elölről

Fene tudja, hogy mire gondoltam, amikor képes voltam ezt leírni. :o)