Thursday, August 4, 2011

Szerény kis sziklakertemet felvirágoztandó,

minden falu- vagy erdőbeli sétáról hozok haza valamilyen apró növényt.
A ház előtt felástam az elhanyagolt virágágyást, oda egyelőre egy kis levendulabokrot, valamint zsályát ültettem. Ez utóbbi mindig tele van pillangókkal. Ha pillangó lennék, én is zsályára szállnék.
Az udvaron úgy szoktam nyírni a füvet, hogy kis harangvirág szigeteket hagyok benne, legyen mit megnézni harmatos, mezítlábas reggeleken, mikor - mint Csipike, a törpe - mindent jól szemügyre veszek.
Az ajtó előtt álló enciánfácska búcsúajándék a barátnőimtől, emlékszem, a városka legszebb vendéglőjének teraszán vacsorázni maga volt az elegancia netovábbja, s azért kaptam, nehogy elfelejtsem őket. A sárga hibiszkuszt ugyancsak nem-elfelejtés okán kaptam a minap vendégeinktől, spontán reggeli ajándékként került először a friss zsemlék mellé a kosárba, onnan pedig a nappali ablakpárkányára.
Megvehetném talán egyszerre az összes virágot, amit szeretnék, egy kertészetben.
(Vagy várjam inkább meg, míg összes ismerősöm kifejezi azon vágyát, hogy ne felejtsem el őket?)
De akkor kárbaveszne egy csomó történet, csalódott lenne a kis herceg, szomorú a kis herceg rózsája, a svéd kisgyerek pedig nem gyűjtené tovább a bélyeget.


8 comments:

Piroska said...

Nagy oromomre, ma reggel a postalada relytekeben, megerkezett hozzam a Weimar-os kepeslapod....Koszonom Neked...nagyon jol estek a szavaid, egy kicsit mintha magamat hallottam volna....Kerlek ird meg te is a pontos cimedet, mert szeretnek en is irni Neked...hogy meg szebbek legyenek a harmatos reggelek:))

Amugy hetfon, aug.1-en erkeztunk haza Nemetorszagbol, es azota minden nap lesem a postaladat...mert ereztem hogy nemsokara fogok kapni Toled valamit....

Voltunk Neuburg-ba, Munchenbe, aztan julius 23-an Fliedenben(Frankfurt, Fulda mellett) voltunk egy eskuvon, az en elsounokatestverem ment ferjhez....

csillag said...

örülhet a kislány, hogy egyszerre 3 barátnőt kapott ajándékba:)

Florci said...

Drága Márta, én is megkaptam a képeslapod, és képzeld, olyan csodás napsütés volt egész nap. Mire itthon kiszálltam a kocsiból, eleredt egy óriási zivatar, és hatalmas cseppek hulltak, mikozben kinyitottam a postaládát! :) Milyen szerencse, hogy nem az egészet írtad lúdtollal!
Örülök ennek a szép történetnek-köszönöm Neked!
Nagy szeretettel gondolok rátok, Flóra

Katalin said...

Kedves Márta, nagy nagy örömet okoztál, megkaptam a képeslapod, nagyon nagyon eltaláltad, milyet írj!!:))))))

rojalka said...

Köszönöm szépen Én is a képeslapot.Én már tegnap megkaptam.
Amit Én küldök neked az még itt van legbelül.Várakozik. :)

Melinda said...

Köszönöm a képeslapot :), Melinda

niqoe said...

Kedves Marta,

tegnap megerkezett a kepeslap.Es hihetetlen,regota vagyom Parizst latni! Es most itt van egy darab belole.!Regen azt mondtam,addig nem halok meg,mig nem latom Parizst.Ma mar nem vagyok ebben olyan biztos:)
Es most kezdjek el hinni benne..:)?
Nagyon koszonom,
Szeretettel kuldok napot,viragokat a kertunkbol,igy kepzeletben is.Eniko

márta said...

Válaszaim: szívesen, a kislány a vendégünk volt két hétig, szívesen, szívesen, szívesen, szívesen, szívesen, én is köszönök mindent.:)