Wednesday, August 16, 2017

Valamelyik


kisasszony már időtlen idők óta szeretne raszta-frizurát. Attól még hogy mi felnőttek ennek semmi értelmét nem látjuk, hogy sajnáljuk rá a pénzt, az oda-vissza öt óra utazást a legközelebbi nagyvárosba, ahol hozzáértő afrikai asszonyok készítenék el, hogy egyáltalán nem értünk hozzá, s ezért aggódunk, nehogy tönkremenjen a gyönyörűszép haja, hogy vitatkozunk felette és miatta, hogy szerintünk nem praktikus és nem is szükséges, attól még ő szeretné. Kitartóan, sóvárogva, nagyon-nagyon. Sokba kerül, persze, s hát mennyi szegény gyermeknek segíthetnénk helyette! - kiált fel utolsó, mind erőtlenebbé váló érveléssel az apja. Segítünk rajtuk is, nem is keveset. De én már tudom egy ideje, hogy meglesz az új frizura. Még akkor is, ha az én szempontomból nézve ez csak ürügy. Hisz bár szerintem is szép, túl sokáig nem fog tartani. Elmúlik, mint a divat, mint a nyár, mint a reggeli köd a dombok fölött. Ami megmarad, az egy érzés. Hogy ő fontos. A vágyai, az elképzelései, az ízlése, a stílusa, az egyedisége, az egyénisége, egyszóval ő maga a fontos, mindenestül, ahogy van. A fonat-rengeteg a fején csak drága. A fontosság tudata a szívében viszont egyenesen megfizethetetlen.

18 comments:

Katalin said...

ez nagyon szép, és nagyszerű, jaj de örülök, csodálatos, tényleg gyönyörű,
nagyon nagyon tetszik, csodálatos meglátás
(nem tudom, miért, de jólesett kicsit sírni rajta a meghatottságtól

zsuzsa said...

Nagyon jo meglatas! Nekem sajnos sokszor emlekeztetnem kell magam erre, pedig gyerekkent igen rosszul esett ha a szuloi praktikum felulirta a vagyaim.

leda said...

Mennyire igazad van! De jó, hogy így látod! Klassz lehet nálatok útkereső kamasznak lenni. :)

Gyöngykaláris said...

Gyönyörű! :) a nagylány,a haja, ami illik hozzá, a fotó.... Nekem tetszik nagyon!!! :)

'Zsike said...

💙

grizakedit said...

Csodaszép! Az írás is és a fonatok is!❤😃

Katalin said...

annyira szeretem ezt bejegyzésed,visszajárok,nézelődök a neten nézem a szakszavakat , mi az afrofonás, mi a raszta (ha nem v agy ezeket sosem tudom meg), és igen a fontosságérzés, amit kapott ezzel
ez az amire sokan csak vágyakozunk,
és ez az amit ha megkapunk, arra örökké emlékezni tudunk

L. M. Zsuzsi said...

Jaj, ez nagyon... mennyi ilyen kis csacsiság van, aminek egyedül ennyi a haszna: szeretve érzi magát tőle valaki. Jó neki, hogy van, aki túlnéz a praktikumon. (és pesze ez nem is annyira unpraktikus, mint a nemezelt-pulikutyás rasztahaj...)

márta said...

Mennyi kedves visszajelzés! Köszönöm!

aarkus said...

Szép ez a frizura is. :-)

grizakedit said...

De jó Lányok hogy van ez a HELY,ahol az ember ilyen értékes gondolatokat-hozzászólásokat olvashat!Köszönöm❤
És igen!....ez a frizura nagyon klassz (az a másik,a pulikutyás verzió szörnyű)

Anonymous said...

grizakedit .mi van ha a gyereked a pulikutyast keri?

grizakedit said...

Hát ez jó kérdés! De szerencsére nem kérte!...és már felnőtt ehhez(talán!)

Anonymous said...

Én se tudnék ellenállni a gyönyörű lányomnak, hiszen mindannyian szívesen szerzünk örömet a gyerekeinknek. Remélhetőleg majd kinövi az ilyesmit, mert szerintem igazi kamaszos szamárság, és nem csak kényelmetlen, de nem is szép. Bocsánat, hogy nem tudom olyan szépen becsomagolni a véleményemet.

grizakedit said...

Pontosan így van!.....valahol meg is kell érteni a gyerek lelkét,de formálni is kellene. És a kamaszos lázadásokra is szükség van,mondja a pszihológia,mert ha nem később visszaüt... Csak sok sok türelem kell és megértés!❤

lucia32 said...

Az en KISFIAM a maga 12 evevel ilyet szeretne. Evek ota. Lassan beadom a derekam.:D

lucia32 said...
This comment has been removed by the author.
márta said...

Feltetlenul! Hat lathatod te is, tenyleg mennyire szep!:)