Friday, July 27, 2007

Akit untat, hogy

sokat írok a gyerekekkel való kaladjaimról, "ugorgyon", mert most is ilyesmi következik, meg aztán miről másról írjak, arról nem írhatok, hogy hogyan úsztam át a Balatont...Mindig olyan sóhajtozva indulok neki, ha valahova menni kell, mondjuk hogy olyan helyre, hogy vásárolni, vagy postára, vagy gyógyszertárba, vagy biztosítóhoz, ahol gondolkozni is kell valamennyire, meg odafigyelni. Mert a gyerekek olyanok, hogy mindenhol feltalálják magukat, Enikő például egyszer szépen hanyatt feküdt a zsúfolt posta közepén, míg én számlát fizettem be, hát nem mondom, gondolhatták az emberek, ennek is miféle anyja van. De nem hagyhattam ott a sort, miután több, mint félórát vártam, hogy én is a kis ablakhoz kerüljek. Meg össze szokták szedni az összes szórólapot és reklámlapot, és jó hangosan mindenféle dolgokat mondanak és nevetgélnek, vagy veszekednek, nem nagyon lehet feltűnés nélkül maradni. Ma a gyógyszertárban például volt egy olyan telefondrótszerűen odaerősített toll, és azt jól meghúzták és élvezték, hogy milyen jól elrepül. Na, csak azt akarom mondani, hogy éljen a Renault Autószalon itt Pápán, éljen, mert ma zöldkártyáztatni vittem az autómat, és míg vártunk,felfedeztünk náluk egy olyan jó kis gyermeksarkot, hogy csuda, nem is akartak onnan hazajönni. Máshol is gondolhatnának arra, hogy sokan gyerekkel indulnak neki ügyintézni meg ilyesmi. Hogy ne kelljen annyit sóhajtozzak előre.

5 comments:

Gabi said...

Engem nem untat a téma...igazad van, ezek a történések...nincs más amiről irni lehet :-) De milyen jó, hogy ez van!!

A gyereksarkok tényleg hihetetlen jó dolgok. Itt szinte mindenhol van olyan, még a postán is, és Noah már előre tudja, hogy bemegyünk az ajtón és jobbra kell fordulni...ott vár rá a sok-sok játék. Aztán én meg intézem az ügyeket, Ő meg sorba hozza oda megmutatni a játékokat.
Az már más kérdés, hogy a játékok otthagyása, mindig egy kis "fájdalom". :-)

A különbség itt az, hogy errefelé tényleg az eladó van a vevőért. Igyhát próbálják a vásárlást olyan könnyűvé tenni amennyire csak lehet. Arra sajnos otthon még annyira nem jöttek rá, hogy egy-egy ilyen dolog mennyire átalakitaná az az egész "mennem kell bevásárolni" dolgot.
Pl. az olyan nagyobb üzletekben - persze nem mindenhol - mint a Tesco, van egy hely ahová be lehet adni a gyerkőcöket. Mondjuk én sosem adtam még be Noah-t, mert Ő mindig nagyon élvezi a vásárlást, hiszen annyi mindent lehet nézegetni. De azért jó ötlet.

Na jó hosszúra sikerült...bocsi.

Időbeosztás-guru said...

Egészen más mentalitás van itt errefele. Örüljön az ember, hogy egyáltalán szóbaállnak és leereszkednek nagy kegyesen hozzá az üvegfal mögül. És ha gyereke van, akkor magára vessen, boldoguljon ahogy tud. Utána meg sápítoznak, hogy fogy a magyar, és nem lesz ki fizesse 30 év múlva a nyugdijakat.
Ez van, amikor egyesek reggel, délben és este hazudnak, nem kicsit, hanem nagyon (mások meg a napot lopják)...nincs mit elvárni.

Anonymous said...

Na, akkor mégegyszer megerősítem, hogy nagyon élvezem az oldaladat :)))
Az a kedvencem, hogy mi lesz velük, ha megnőnek, azt már lassan kivülről fújom :D
Lehet nekem is többet kellene írnom a Légúti osztály mindennapjairól, néha nagyon szórakoztató, hogy mik történnek. Ezek a gyerekek! Megfényesítik az ember mindennapjait :)

Adona said...

szerintem sem unalmas, irjal nyugodtan, minnél többet, szeretem olvasni! :)

encóka said...

a srácok is mindig összegyűjtik a polcokon elhelyezett szórólapokat. A legviccesebb az volt, amikor a prosztata megelőzésére felhívó lapocskát , illetve a középkorú férfiak nemi életét élénkítő, karbantartó , elősegítő vagy vmi hasonlóról szóló lapot hozták haza, s nekem szegezték a kérdést, hogy ezen mit ír?
És ha belegondolok, hogy Krisztián megtanult olvasni... :)